ABD'nin 21 eyaletinde rekor artış

ABD’de 3 gün üst üste 21 eyalette Kovid-19 vakaları ve hastanelere sevklerde rekor düzeyde artış yaşandı. 1 günde 25 bin vaka bildirildi. Artışta “Ulusal Anma Günü” tatilinin etkili olduğunu düşünen uzmanlar, maske takması ve kalabalık ortamlardan sakınılması uyarısını yineledi.

ABD'nin 21 eyaletinde rekor artış

Amerika Birleşik Devletleri’nin 21 eyaletinde koronavirüs vakaları ve hastaneye sevkler rekor seviyede arttı. Cumartesi 25 bin yeni vaka bildirildi. Bu sayının, 2 Mayıs’tan bu yana görülen en fazla vaka sayısı olduğu açıklandı. Test sayısındaki artışa bağlı olarak vakaların arttığı değerlendirilse de yetkilileri en fazla endişelendiren nokta rekor sayıda vakanın hastaneye sevk edilmesi oldu.

Florida , Texas , Alabama, Güney Carolina’da , Arizona, Nevada, Arkansas, Louisiana ve Utah eyaletlerinde üst üste 3 gün boyunca rekor seviyede vaka artışı görüldü.

Güney Carolina’da hastane yataklarının yüzde 77’si doldu.

Yetkililer artışta 25 Mayıs “Ulusal Anma Günü'' tatilinin etkisi olduğunu düşünüyor.

Artış nedeniyle Utah’ta Eyalet Valisi geçen hafta geçilen normalleşme adımlarını durduracaklarını açıkladı.

ABD’de geçen hafta 28 eyalette normale dönme adımları atıldı. Ancak ülkede maske takılması ve kalabalıklardan uzak durulması kurallarına uyulmuyor.

21 eyaletinde rekor artışlar kaydedilirken salgının merkez eyaleti New York’ta aksi gelişmeler yaşandı. Son veriler New York ( niv york ) eyaleti genelinde vaka sayısı, hastaneye yatış sayısı ve ölü sayısının tahminlerin aksine azaldığını gösterdi. Çünkü Floyd eylemleri nedeniyle eyalette Kovid-19 sayılarının artacağı beklentisi hâkimdi.

Son 24 saatte New York’ta hastanede tedavi görenlerin sayısı bin 657’ye düştü, 23 kişi yaşamını yitirdi. Bu şimdiye kadar yaşanan en az sayıdaki can kaybı oldu.

Son açıklanan verilere Amerika Birleşik Devletleri’nde 2 milyon 162 binden fazla koronavirüs vakası tepsi edildi. 117 bin 858 kişi de hayata veda etti.

ulusal.com.tr

abd Kovid19