Musul harekatı planlanırken IŞİD Ramadi'yi ele geçirdi, ABD karıştı

IŞİD'in Irak'ta Ramadi kentini ele geçirmesi ABD'yi karıştırdı. Senatodaki Cumhuriyetçi kanat, Musul harekatının arefesinde Ramadi'nin ele geçirilmesinden Başkan Obama'yı sorumlu tuttu. Senatör John Mc Cain, Obama yönetimini IŞİD ile savaşta Türkiye'nin desteğini alamamakla suçladı.

Musul harekatı planlanırken IŞİD Ramadi'yi ele geçirdi, ABD karıştı

ABD Musul'u IŞİD'ten almak için operasyon planlarken IŞİD Ramadi kentini ele geçirdi. ABD Senatosundaki Cumhuriyetçi kanat, bu başarısızlıktan Obama yönetimini sorumlu tuttu.

Cumhuriyetçi Parti’nin önde gelen isimlerinden SenatörMcCain, Obama yönetimini "IŞİD’le savaşta Türkiye’nin desteğini alamamakla" eleştirdi.

Temsilciler Meclisi Başkanı, Cumhuriyetçi John Boehner da “Başkan’ın planı işe yaramıyor” diyerek yeni bir strateji oluşturulmasını önerdi.

Beyaz Saray da durumun bir "başarısızlık" olduğunu itiraf etti. Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, "Birçok başarı gördük ama belirgin geri çekilmelerin olduğu dönemler de gördük. Bu askeri ihtilafların bir parçasıdır" ifaderlerini kullandı.

Earnest, Obama’nın IŞİD stratejisini değiştirip değiştirmeyeceği konusunda ise "Başkan stratejide nasıl bir ayar yapabileceğine bakmaya devam ediyor" dedi.

ABD Başkanı Barack Obama ise artan eleştirilerin ardından Ulusal Güvenlik ekibiyle bir toplantı yaptı. Toplantıya, Dışişleri Bakanı John Kerry de telekonferans yöntemiyle katıldı.

ulusalkanal.com.tr

ele geçirdi