Esnafın bayram talebi

Tam kapanma nedeniyle esnaf beklediği ciroyu yapamadı. Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu esnafın ürünlerinin rafta kaldığını belirtti. Genel Başkan Bendevi Palandöken, bayrama son iki gün kala mahalle esnafına özel açılma yapılmasını istedi.

Esnafın bayram talebi

Salgın küçük esnafın belini bükmeye devam ediyor.

Kovid-19 salgının en çok etkilediği kesimlerden biri de esnaf. Tam kapanma nedeniyle ekonomik kriz yaşayan esnaf, bayramda da istediği ciroyu yapamadı.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın bayrama buruk girdiğini belirtti:

- 2 milyonu aşkın esnafımızın neredeyse tamamı Ramazan Bayramı'na buruk giriyor. Bayramın hemen öncesinde başlayan ve bayramı da içine alan tam kapanma nedeniyle beklenen ciro gerçekleşemedi. Esnafın Ramazan’dan önce aldığı ürünler ne yazık ki raflarda kaldı.

Palandöken, esnafın nefes alması için bayramda özel izin talep etti:

- Terziler dikiş dikemiyor, ayakkabı ustaları tamir yapamıyor, berberler tıraş edemiyor. Vatandaşlarımız çocuklarına bayramlık almak için internet alışverişine mecbur bırakılarak fahiş fiyatlarla karşılaşıyorlar. Oysa mahalle aralarında faaliyet gösteren konfeksiyoncu, ayakkabıcı, çantacı gibi küçük esnafımız ile berber ve kuaför esnafımıza bayram öncesi 2 günlük açılma imkanı sağlanırsa esnafımızın ve bayram alışverişi yapılan çocukların yüzü güler.

pandemi ekonomi bayram Kovid19 ramazan bayramı esnaf salgın TESK bendevi palandöken