Vergi borçları yapılandırılarak 18 taksitle ödenebilecek

Borç yapılandırmasına ilişkin düzenleme Meclis'te kabul edildi. Kanuna göre, vergi borçları yapılandırılarak 18 taksitle ödenebilecek. Borcunu peşin ödemek isteyenlere indirim sağlanacak.

Vergi borçları yapılandırılarak 18 taksitle ödenebilecek

Borç yapılandırma teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kabul edildi. Milyonları ilgilendiren vergi borçlarında yapılandırmaya gidildi.

Motorlu Taşıt Vergisinden KYK borçlarına kadar birçok borç yapılandırılacak. Kanuna göre, vergi borçları yapılandırılarak 18 taksitle ödenebilecek.

Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, KDV, Motorlu Taşıtlar Vergisi, ÖTV, tüm idari para cezaları, KYK borçları, Hazine alacaklarını kapsayan vergi borçları yapılandırılabilecek. Borcunu peşin ödemek isteyenlere indirim sağlanacak.

Vergi cezaları, gecikme faizleri ve gecikme zamları, trafik, seçim, nüfus para cezaları gibi tüm idari para cezaları da yapılandırma kapsamında olacak.

Büyükşehir belediyeleri ile bağlı kuruluşlarının Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne olan borçları da yapılandırılabilecek.Tarım Kredi Kooperatiflerine borcu olan çiftçiler ile kredi kullanan orman köylüleri de düzenlemeden yararlanacak.

ulusal.com.tr

meclis yapılandırma vergi borçları