Örgüt okullarına kıskaç

Fethullah Gülen'e bir darbe de yıllardır sığındığı Amerika'dan geldi. Kalifornia Eyalet Meclisi Gülen örgütüne ait tüm eğitim kurumlarında mali denetim kararı aldı. Okullarda daha önce yapılan denetimlerde 2.8 milyon dolarlık fonda usulsüzlükler belirlemişti.

Örgüt okullarına kıskaç

Gülen örgütünün Amerika'daki okullarına bir darbe daha geldi. Örgütün kamu fonuyla işletilen özel okul statüsündeki 11 okulu, Kalifornia Eyalet Meclisinin kararıyla kıskaç altına alındı.

27 Haziran'da Magnolia adlı okullar, finansal sıkıntılar nedeniyle yerel eğitim müdürlüğü tarafından kapatma kararı verilmişti. Ancak bu karar Los Angeles mahkemesi tarafından, öğrencilerin eğitim hayatlarının etkilenmemesi için 1 yıl ertelenmişti.

Kalifornia Eyalet Meclisi, Gülen okullarıyla ilgili olarak 10 ayı bulması beklenen sıkı mali denetim kararı aldı. Denetimlerde okul çalışanlara ödenen maaşlardan, yapılan bağışlara kadar tüm uygulamalar gözden geçirilecek.

Okullarda daha önce yapılan denetimlerde 2.8 milyon dolar tutarındaki fonların kullanımında usulsüzlükler tespit edilmişti. Denetimler sonucunda Eyalet Meclisinin okulların kapatılması kararı alabileceği belirtiliyor. Bu karar Los Angeles mahkemesinin 1 yıllık erteleme kararı ile aynı tarihe denk geliyor. Bu çifte kapatma anlamına gelecek ve itiraz yolları kapanmış olacak.

Daha önce de ABD ve Rusya'da Gülen örgütüne bağlı okulların faaliyeti yasaklanmıştı.

ulusalkanal.com.tr

fethullah gülen okul terör örgütü