13 hassas karakol yapılacak

Güneydoğu'da, terör örgütü PKK'nın temizlenmesine yönelik operasyonların ardından devlet yeni tedbirler alıyor. Bakanlar Kurulu kararıyla bölgeye 13 hassas karakol yapılacak.

13 hassas karakol yapılacak

Türk Silahlı Kuvvetleri ile polis özel harekat birimleri, geçen yılın Temmuz ayından itibaren Güneydoğu'daki bazı ilçelerde terör örgütü PKK'nın yerleşim birimlerinden temizlenmesine yönelik ortak harekat sürdürüyor. Operasyonlar çerçevesinde, birçok ilçe, terör örgütünden temizlenirken bazı ilçelerde ise operasyonlar devam ediyor.

Devlet, aynı tablo ile yeniden karşılaşmamak için operasyonların önemli ölçüde tamamlandığı ilçelerde önlem almaya yöneldi. Bu çerçevede kritik ilçelerin bazı mahallelerinde özel nitelikte karakollar kurulacak. Bu karakollarda, polis özel harekat unsurları görev yapacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün acil talebi üzerine polis güvenlik noktası inşa edilecek yerlere ilişkin kamulaştırma kararı Bakanlar Kurulu tarafından alındı. Bu yerler ana hatlarıyla şöyle:

13 Hassas karakol kurulacak noktalar ise şu şekilde:

*Diyarbakır: Bağlar mahallesinde iki nokta. Kayapınar mahallesinde bir polis noktası.

*Hakkari: Çukurca ve Yüksekova'da polis noktaları.

*Mardin: Kızıltepe'de iki polis noktası.

*Şırnak: Cizre'de Yasef Mahallesi'nde iki polis noktası. Nur ve Cudi mahallelerinde de polis noktası. İdil'de Atakent mahallesinde iki polis noktası.

ulusalkanal.com.tr

terörle mücadele 13 hassas karakol