Terör örgütü PYD, Tel Abyad'a bez parçası astı

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısına terör örgütünü simgeleyen dev bez parçası astı. Amerika'nın silah ve hava desteğiyle bölgeye yerleşen terör örgütünün bez parçası, Türkiye tarafından net bir şekilde görülüyor. Öte yandan sınır hattında duvar örme çalışmaları da devam ediyor.

Terör örgütü PYD, Tel Abyad'a bez parçası astı

Türk ordusunun bombardımanından korunmak için ele geçirdiği yerlere Amerikan bayrağı diken terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD, Şanlıurfa'nın karşısında bulundan Tel Abyad'a da terör örgütünü simgeleyen dev bez parçası astı.

Akçakale'nin karşısında yer alan Tel Abyad, 2015 yılı Haziran ayında Amerika'nın da hava ve kara desteğiyle terör örgütü PYD'nin eline geçmişti.

Terör örgütü, Türk ordusunun Fırat Kalkanı Harekâtı'na başlamasıyla bombardımandan korunmak için Tel Abyad'a da Amerikan bayrakları dikmişti.

Türkiye'nin tepkisinden sonra o bayraklar kaldırıldı. Terör örgütü PYD şimdi de tam sınır noktasında terör örgütünü simgeleyen dev bir bez parçası astı. Terör örgütü PYD'ye ait bez parçası, Türkiye tarafından da net bir şekilde görülüyor.

Öte yandan sınır hattında güvenlik duvarı örme çalışmaları da sürüyor. İş makinaları duvarı tamamlamak aralıksız çalışıyor. Çalışmaların devam ettiği bölgede güvenliği de zırhlı araçlar sağlıyor.

ulusalkanal.com.tr

pyd Tel Abyad