IŞİD'e ağır darbe

Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütü PKK'nın yanı sıra IŞİD'le mücadelesi sürüyor. Bugüne kadar Suriye ve Irak'taki saldırılara angajman kuralları kapsamında verilen karşılıklarda IŞİD'e ait 2 bin 144 hedef vuruldu, yaklaşık bin 200 IŞİD'li terörist de etkisiz hale getirildi.

IŞİD'e ağır darbe

Türkiye; Suriye ve Irak’taki terör örgütü IŞİD unsurlarıyla etkin mücadesini sürdürüyor. Bu kapsamda, İncirlik ve Diyarbakır'daki üsleri yanı sıra hava sahası Koalisyon güçlerinin kullanımına açıldı.

Koalisyon güçleri tarafından Suriye’deki IŞİD hedeflerine 3bin 791, Irak’taki hedeflere ise 8bin 415 hava harekâtı düzenlendi. Türkiye ise Suriye’deki IŞİD hedeflerine bugüne kadar 19 hava harekâtı yaptı.

IŞİD'in Kilis'e yönelik Katyuşa ve top atışlarına sınır birlikleri misliyle karşılık verdi. Suriye’deki toplam 2 bin 144 hedef, Obüsler, çok namlulu toplar ve tank atışları ile vuruldu. Bu atışlarla 807 IŞİD'li etkisiz hale getirildi, 153'ü de yaralandı.

Kilis’e yönelik roket tehdidine karşı tüm tedbirler alındı. Suriye sınırına ateş destek unsurları, zırhlı mekanize birlikler takviye edildi. IŞİD hedeflerinin tespiti için İnsansız Hava Araçları ve İnsanlı Keşif Uçakları ile 24 saat gözetleme yapılıyor.

Sınırda terörist geçişlerinin engellenmesi için alınan ek tedbirler sayesinde yılbaşından bu yana 388 IŞİD'li ve 82 PYD/PKK'lı terörist yakalandı.

Irak’ta ise Gedu Üs Bölgesindeki TSK unsurlarına IŞİD tarafından yapılan saldırılarda bir asker şehit oldu, on askerde yaralandı. Angajman kuralları kapsamında verilen karşılıkta 365 IŞİD'li terörist öldürüldü, çok sayıda teröristte yaralandı.

TSK; PKK terör örgütü ile birlikte IŞİD'le de etkin mücadelesini sürdürüyor.

ulusalkanal.com.tr

ışid