Başkan da kıyak peşinde!

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, miletvekillerine kıyak emeklilik teklifini, yeniden Meclis gündemine taşıdı. Çiçek, daha önce de gündeme gelen ancak tartışmalar üzerine geri çekilen yasa teklifini Meclis'e Ankara milletvekili sıfatıyla sundu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın bu sözlerle savunduğu ancak tartışmalara neden olduğu için geri çekilen Miletvekilllerine kıyak emekliilik teklifinin bir kez daha Meclis Başkanlığı'na sunulduğu ortaya çıktı. Bu kez teklifi gündeme getiren Meclis Başkanı Cemil Çiçek.

Çiçek'in görevi bir süre sonra bitecek ve 3 dönem kuralı nedeniyle AKP'den vekil adayı olamayacak. Çiçek, düzenlemeyi Meclis Başkanlığı'na, Ankara milletvekili sıfatıyla sundu.

22 maddelik teklif milletvekillerini, vekilliği sona erenleri ve kabineye dışarıdan bakan olarak atananları kapsıyor. Teklif yasalaşırsa, milletvekillerine birçok yeni ayrıcalık sağlanıyor.

Teklife göre, milletvekilleri maaşları en yüksek devlet memuru olarak belirleniyor. Ayrıca en yüksek devlet memurunun aldığı tüm mali haklardan da yararlanabiliyor. Seçildikleri günden itibaren de yolluk ve harcırahları kullanmayı da hak kazanmış oluyorlar.

Bu teklif daha önce Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından gündeme getirilmişti.

ulusalkanal.com.tr