Terörle mücadelede askere hukuki koruma geliyor

Yargıda Türk Ordusunun terörle mücadelesini güçlendirecek önemli bir adım atılıyor. Milli Savunma Bakanlığı, Meclis'e "Askere yargı zırhı" olarak değerlendirilen yeni bir tasarı sundu. Tasarı, terörle etkin mücadele sağlamak amacıyla hazırlandı.

Terörle mücadelede askere hukuki koruma geliyor

Asker, yargı zırhıyla donatılıyor, gerekçe terörle etkin mücadele.

Milli Savunma Bakanlığı, Meclis Başkanlığı'na Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu'nda değişiklik öngören yeni bir tasarı sundu.

Türk Ordusu bölücü terör örgütüne karşı kararlı mücadele ederken, sunulan tasarıyla yargıda da önemli bir değişiklik sağlanmış olacak. Tasarıyla, askere soruşturma açmak izne bağlanacak.

Buna göre, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarına soruşturma açmak için Başbakan'dan izin alınacak.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanları için İçişleri Bakanı'nın, diğer personeller için soruşturma açmak için de Milli Savunma Bakanı'nın izni gerekecek.

Tasarıda, terörle mücadele kapsamında ortaya çıkabilecek suçların "Askerlik suçu" sayılacağı ve davaların "Devlete karşı" açılabileceği belirtildi.

Terör örgütüyle daha etkin mücadele edilebilmesi için "Bir ilin sınırlarıyla bağlı kalmaksızın mücadele edilmesi gerektiği" vurgusu da yapıldı.

Terör saldırılarına müdahale ve teröristlerin yargılanması yönünde "Koordinasyon" sağlanması için de "Merkezi planlama" vurgusu yapıldı.

ulusalkanal.com.tr