Çekler'den skandal uygulama: Tüm mültecileri tek tek...

Batılı ülkeler mülteci sınavı veriyor. Binlerce göçmen Akdeniz'de boğulurken, Avrupa ülkeleri alacakları mülteci konusunda hala anlaşabilmiş değil. Avrupa Birliği 100 bin kadar mülteciyi nasıl dağıtacağına 14 Eylül’de yapacağı toplantıyla karar verecek. Rusya lideri Putin ise mülteci krizine Avrupa'nın Amerikanın peşine takılan dış politikasının yol açtığını söyledi. Çek Cumhuriyeti de Avusturya ve Macaristan’ı geçerek sınırlarına ulaşan mültecileri tek tek damgaladı.

Çekler'den skandal uygulama: Tüm mültecileri tek tek...

Mülteci krizi büyüyerek sürerken, Avrupa Birliği 100 bin kadar mülteciyi nasıl dağıtacağına hala karar veremedi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile birtakım önlemler üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Hollande bu önlemlerin 14 Eylül’de Avrupa Birliği üyesi ülkelerin içişleri bakanları toplantısında ele alınacağını ifade etti.

İngiliz Daily Mail gazetesi de Avrupa Birliği’nin belirlediği göçmen kotalarına ilişkin listeyi yayınladı. Listeye göre en fazla mülteci alan ülke 34 binle Almanya olacak. Almanya’yı 26 bin mülteciyle Fransa takip edecek.

Avrupa ülkelerinin göçmenlere yönelik skandal uygulamaları devam ediyor. Çek Cumhuriyeti; Avusturya ve Macaristan’ı geçerek sınırlarına ulaşan mültecileri tek tek damgaladı. Bu uygulama Nazilerin toplama kamplarındaki insanları numara vererek damgalamasını hatırlattı.

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini de Bodrum'daki kıyıya vurmuş çocuk fotoğrafına ilişkin ilginç sözler sarfetti. Mogherini bu fotoğraf karşısında siyasilerin duygusal davranmaması gerektiğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise Avrupa’daki mülteci krizine ilişkin dikkat çeken bir tespit yaptı. Putin göçmen sorununun Amerika’nın peşinden giden Avrupa'nın dış politikasından kaynaklandığını söyledi.

ulusalkanal.com.tr