Gözler Kaç-Ak Saray'da

Bugün gözler Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerindeki Ak Saray'a çevrildi. Bakanlar Kurulu ilk kez Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Başkanlığı'nda toplandı. Toplantının gündemi de yoğun. Kurul, "F tipi örgüt, açılım, Avrupa'daki terör saldırıları ve Ortadoğu'daki gelişmeleri" görüşecek.

Gözler Kaç-Ak Saray'da

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bu ifadelerle duyurduğu Bakanlar Kurulu toplandı. Ak Saray'daki toplantı saat 11.00'de başladı.

Toplantı, Atatürk fotoğrafının olmamasıyla eleştirilen Milli Güvenlik Kurulu'nun yapıldığı salonda gerçekleştiriliyor. Toplantıda Atatürk fotoğrafının yerine asıldığı görüldü.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında resmi açıklama yine Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç tarafından yapılacak.

Toplantının gündemi yoğun. Kurul, F tipi örgütle mücadele, açılımdaki son durum, Avrupa'daki terör saldırıları, Suriye ve Irak'ta yaşanan gelişmeler ve Avrupa Birliği ile ilişkileri masaya yatıracak.

Erdoğan, AKP Grup Başkanvekilleri ile yaptığı toplantıda "hükümetle aramızdaki istişare ve danışma mekanizması işlemiyor" ifadeleriyle hükümete mesajı vermişti. Bu toplantıda konunun görüşülmesi bekleniyor.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre Toplantıda Erdoğan Bakanlar Kurulu üyelerine, Saray'da oluşturulan yeni yapı hakkında da bilgi verecek. Yeni oluşturulan başkanlıkların "bakanlıklara alternatif olmadıklarını" ifade edilecek.

Toplantıda, Başbakan Yardımcılarından Ali Babacan ekonomi, Yalçın Akdoğan açılım, İçişleri Bakanı Efkan Ala, güvenlik, asayiş ve F tipi örgüt, Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu, Suriye ve Irak'taki gelişmeler, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ithalat ve ihracat rakamları, AB Bakanı Volkan Bozkır Avrupa Birliği ile ilişkiler konusunda sunum yapacak.

ulusalkanal.com.tr