"ABD İran'ı hedefe koydu, Türkiye ile İran barışı korumalı"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Pers milliyetçiliğinin önüne geçmeliyiz" sözleri tartışılıyor. ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'ı hedef tahtasına koyduğunu hatırlatan uzmanlar, bu durumun Ankara-Tahran ilişkileri için bir tuzak olduğu görüşünde. Uzmanlara göre, Türkiye ve İran bu tuzağa düşmemeli, karşılıklı olarak tansiyon düşürülmeli.

"ABD İran'ı hedefe koydu, Türkiye ile İran barışı korumalı"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Körfez ülkeleri ziyaret ettiği sırada söylediği "Bu Pers milliyetçiliği olayıyla da bir bölünme orada da söz konusu. Bunların önünü kesmemiz önünü almamız gerekiyor" sözler tartışılıyor. Uzmanlar Ankara ile Tahran arasındaki tansiyonun düşürülmesi gerektiğini savunuyor.

ANKA Enstitüsü Başkan Yardımcısı Murat Sururi Özbülbül, İran ve Türkiye’nin bölgedeki barışı koruması gerektiğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'ı hedef aldığına dikkat çeken Özbülbül, bu durumun Türk-İran ilişkilerine zarar verebileceği uyarısı yaptı, tarafları dikkatli olmaya çağırdı.

Bölgedeki gerilimin önüne geçmek için İran'a da pay düştüğünü savunan Özbülbül, Türkiye'nin İran ile Avrupa arasında gerekirse arabuluculuk yapması gerektiğini ifade etti.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yakın bir zamanda İran’ın başkenti Tahran'a gideceği edinilen bilgiler arasında.

Haber: Gürkan Demir

Kamera: Barış Yurteri

ulusalkanal.com.tr

abd türkiye donald trump iran pers milliyetçiliği