Emekli polisler Anayasa Mahkemesi önünde hak aradı

Emekli polisler, Anayasa Mahkemesi önünde ek gösterge eylemi yaptı. Polisler, maaşlarında artışı sağlayacak ek göstergelerinin 3 binden 3 bin 600’e çıkarılmasını talep etti.

Emekli polisler Anayasa Mahkemesi önünde hak aradı

Emekli polisler, taleplerini dile getirmek amacıyla Anayasa Mahkemesi önünde eylem yaptı.

Emekli Polis Memurları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, İstanbul Polis emeklileri, Emekli Özel Harekat Polisleri Derneği üyeleri, Türkiye Emniyet Teşkilatı, Şehit Aileleri Derneği üyeleri; Polis Emeklileri Platformu İzmir, Konya, İstanbul Ankara üyeleri, Polisin Sesi Platformu üyeleri, Polis Haklarını Koruma Platformu üyeleri, ek gösterge talebi için Anayasa Mahkemesi önünde toplandı.

Mahkeme önünde konuşan Türkiye Polis Emeklileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İrfan Bayar, ek göstergenin 3 bin 600’e yükseltilmesini istediklerini belirtti.

Emekli polisler basın açıklaması sırasında üzerlerinde, “Polis aynı görevi yaptıkları jandarma gibi 3600ek gösterge hakkını istiyor”, “Ankara’ya gezmeye değil hakkımızı almaya geldik”, “Devlet zor durumdaysa maaşımız feda olsun” yazılı pankartlar açtı.

25 yıl çalışıp birinci derecenin 4’üncü kademesinden emekli olan bir polis 3 bin ek gösterge ile 1961 TL emekli maaşı alıyor. Zira ek gösterge 3 bin 600’e çıkarsa polislerin emekli maaşı 460 TL artacak.

ulusalkanal.com.tr