Diyarbakır Çınar'da teröristler Emniyet'e bombalı araçla saldırdı

Diyarbakır Çınar'da teröristler Emniyet'e bombalı araçla saldırdı

Teröristlerin saldırısı sonrası ilk kareler!

PKK, Diyarbakır'da aynı anda 3 ayrı saldırıyla polis ve askerleri hedef aldı. Teröristler, Çınar İlçe Emniyet Müdürlüğü binası ile yan tarafında bulunan emniyet lojmanları önünde bomba yüklü kamyoneti infilak ettirdi. Büyük patlamanın yaşandığı saldırıda emniyet lojmanları büyük zarar gördü, 2 katlı bir bina da çöktü. Hain saldırıda bir polisimiz şehit oldu, 2'si bebek biri çocuk olmak üzere toplam 6 yurttaşımız yaşamını yitirdi. 43 kişi de yaralandı. Saldırıda teröristlerle çıkan çatışmada 8 terörist de öldürüldü.

PKK, Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde sivilleri ve güvenlik güçlerini hedef aldı. Bombalı saldırıda bir polis şehit oldu, 2'si bebek 1'i çocuk toplam 6 kişi yaşamını yitirdi.

Bölücü terör örgütü 2 Aralık'ta başlayan operasyonlarda büyük darbe aldı. Çatışacak gücü kalmayan teröristler, hain planlarını devreye soktu.

Saldırı için Çınar ilçe Emniyeti ve yanındaki polis lojmanı hedef seçildi. PKK'lılar, bomba yüklü kamyoneti lojmanın girişine park etti. Vatandaşın evde olduğu saat 23.30 sıralarında ise bombayı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi.

PKK'lılar arından roketatar, uzun namlulu silah ve el yapmı patlaycılarla emniyete saldırdı. Güvenlik güçleri anında karşılık verdi, çatışmada 8 terörist öldürüldü. Başka bir terörist grubu da ilçenin çıkışında bulunan İlçe Jandarma Karakolu'na aynı dakikalarda ateş açtı.

PKK'nın saldırısı Çınar ilçesini adeta cehenneme çevirdi. Patlama ilçenin her tarafından duyuldu. Emniyet Amirliği binası hasar görürken, Emniyet Lojmanları ile yanındaki Açıkgöz Ailesi’ne ait iki katlı evin duvarları yıkıldı.

Lojmanlarda kalan polis Mehmet Şenol Çiftçi şehit olurken, 5 aylık kızı Mevlüde İrem Çiftçi de yaşamını yitirdi.

Lojmanların bitişiğinde duvarları yıkılan ve enkaz altındanki baba Lokman Açıkgöz ile oğlu 5 yaşındaki Sadık Efe’nin cansız bedenlerine ulaşıldı. 1 yaşındaki Ecrin Açıkgöz ise hastanede hayatını kaybetti.

Saat 10.00 sıralarında duvarları yıkılan lojmanlardan birinde, polis eşi Esra Köse Başaran’ın cansız bedenine ulaşıldı. 43 yaralının tedavileri sürüyor.

PKK’nın düzenlediği bombalı saldırının izleri sabahın ilk ışıklarıyla birlikte ortaya çıktı. 1 kilometre ötede bulunan işyerlerinin camları kırıldı. Evlerde hasar oluştu.

Saldırı sonrasında evinin bulunduğu mahalleye gelen bir kadın yapılan saldırıya tepki gösterdi.

Saldırıyla ilgili 2 kişi gözaltına alındı. Sürekli koruma altında olan polis lojmanlarının önüne park edilen bomba yüklü kamyonetin nasıl bırakıldığı araştırılıyor.

Diyarbakır'da üç ayrı saldırı düzenleyen PKK'lılar Silvan'da da takviye için giden askeri konvoyun geçişi sırasında yola döşenen mayını infilak ettirdi. Saldırıda can kaybı yaşanmadı.

Diyarbakır Çınar