Yargıtay'dan "biji serok apo" kararı

Türk Ordusu Amerika’nın “kara gücüm” dediği PKK’yı hendeklere gömerken yargıda da önemli bir değişikliğe gidildi. “Biji Serok Apo” sloganı yeniden terör suçu sayıldı. PKK açılımıyla birlikte suç olmaktan çıkarılan ’Biji Serok Apo’ sloganı için Yargıtay 18’inci Ceza Dairesi kararı bozdu. Daire, sanığa "terör propagandasından" ceza verilmesine hükmetti.

Yargıtay'dan "biji serok apo" kararı

HDP milletvekilleri meclis çatısı altında "Biji Serok Apo" sloganları attı, Yargıdan önemli bir hamle geldi.

Avrupa Birliği ile “Terör tanımı” krizi yaşanırken Yargıtay 18’inci Ceza Dairesi “Biji Serok Apo” sloganı atan sanığa ‘terör propagandasından ceza verilmesine hükmetti.

İzmir’de yasadışı gösteri sırasında “Biji Serok Apo” sloganı atan Erhan Alkan gözaltına alındı. Karşıyaka 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi sanığa ifade özgürlüğü kapsamında suçu övmekten ceza verdi.

Yargıtay 18'inci Ceza Dairesi, verilen hükmün ardından harekete geçti, kararı bozdu. Sanığa "terör örgütü propagandası" yapmaktan 5 yıla kadar hapis cezası verilmesine karar verdi. Daire ayrıca sanığın polise direndiği için cezanın artırılmasını da istedi.

Yargıtay ayrıca kararın Türk Ceza Kanununa göre değil Terörle Mücadele Kanunu’na göre incelenmesini hükmetti.

PKK Açılımı sürecinde yapılan yasa değişikliği ile terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ı övücü sözler ifade özgürlüğü kapsamına almıştı.

Bu kapsamda tutuklanan sanıkların beraatine karar verilmişti.

ulusalkanal.com.tr

amerika pkk yargıtay avrupa birliği türk ordusu biji serok apo