Amerikan rüyası kâbusa döndü

Son 24 saatte Amerika’da bin 480 kişi öldü. Ölü sayısının 7 bin 400’ü geçtiği ülkede Kovid-19 vak’a sayısı da 278 bini geçti. Karantina emrine uymayan iki kişiye dijital kelepçe takıldı. ABD Başkanı Trump ile aynı ortamı paylaşan herkese test yaptırma şartı getirdi.

Amerikan rüyası kâbusa döndü

Dünyada Kovid-19 vak’a sayısı 1 milyonu Amerika Birleşik Devletleri’nde de 278 bini aştı. 1 günde bin 480 kişi daha öldü. Bu sayı ile birlikte 4 Nisan kayıtlarına ölü sayısı 7 bin 400 olarak yazıldı.

Birleşik Devletler ne vak’a sayısını ne de ölü sayısını durduruyor. Virüs Rüyalar ülkesi Amerika’ya kâbus gibi çöktü. 350 milyon nüfuslu ülkede 300 milyon kişi “evde kal" talimatıyla karantina altında. Kentucky eyaletinde karantina talimatına uymayan biri Kovid-19 olan iki ev arkadaşına mahkeme kararıyla dijital kelepçe takıldı.

Maryland eyaletinde beş bebekte Corona virüsü tespit edildi. Maryland Valisi Larry Hogan, bebeklerin en gencinin bir aylık olduğunu duyurdu. .

Bu arada Trump ile aynı ortamı paylaşan herkese test yapılması kararı kamuoyuna duyuruldu. Beyaz Saray, Başkan Donald Trump ya da Başkan Yardımcısı Mike Pence’in yakınında olması beklenen herkesin hızlı sonuç veren kovid-19 testinden geçirileceğini açıkladı.

103 bin vak’anın bulunduğu New York’ta durum giderek ağırlaşıyor. Eyalette 3 bin kişi öldü, mezarlar doldu. Hayatını kaybedenler, soğuk hava TIR’larında muhafaza edilmeye başlandı.

ulusal.com.tr

abd