"Erdoğan ile Davutoğlu restleşti"

Hakan Fidan'ın milletvekili adaylığıyla tırmanan Erdoğan-Davutoğlu anlaşmazlığının perde arkasında ciddi restleşmeler var. Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan 19 Ocak'taki Bakanlar kurulu öncesinde ikilinin yaşadığı sert tartışmayı yazdı. İddiaya göre Erdoğan'a toplantıya katılmıyorum resti çeken Davutoğlu güçlükle ikna edildi.

"Erdoğan ile Davutoğlu restleşti"

Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu arasındaki çatlak Fidan'ın adaylığı konusunda su yüzüne çıktı. Ancak Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasında 19 Ocak'taki Bakanlar Kurulu öncesinde çok daha sert tartışmalar yaşandı.

Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan bu iddiayı köşesine taşıdı. Takan o dönemde gündemde olan Yüce Divan oylamasıyla ilgili Davutoğlu'nun yaklaşımının Erdoğan'ı sinirlendirdiğini belirtti. Takan, Erdoğan ile Başbakan arasındaki restleşme iddiasını aktardı.

"Erdoğan, “Sen Başbakancılık oynadığını mı sanıyorsun? Anlamıyor musun? Burada hedef olan benim. Operasyon bana yapılıyor” diye çıkışır. Davutoğlu da “O zaman toplantıya ben katılmıyorum. Gidin siz başkanlık edin ve toplantıyı yapın. Ben yokum” der"

Takan, Bakanlar Kurulu toplantısına geçmeden önce yaşanan bu resteleşmeden sonra Davutoğlu'nun zor ikna edildiğini belirtti.

"Uzun bir süre dil dökülür Ahmet Davutoğlu’na toplantıya katılması için. Sonunda bir şartla kabul eder Ahmet Hoca; “Bakanlar Kurulu’nun tek gündem maddesi olacak çözüm süreci ve iç güvenlik.” “Başbakan”ın şartı kabul edilir. Yalandan kameralara görüntü vermek için beraber salona girilir"

Fidan'ın adaylık için Erdoğan'dan izin istemesinin ayrıntılarını da aktaran Yeniçağ yazarı, MİT müsteşarının “Benim aile hayatım kalmadı, darmadağın oldu” dediğini yazdı. Erdoğan'ınsa çok bozularak istifayı kabul ettiğini ifade etti.

Takan AKP kulislerinde konuşulanları da gündeme getirdi. Bu iddiaya göre de Ahmet Davutoğlu, başkanlık sistemini kurgulayan Erdoğan’a karşı derinden alttan oyma operasyonu yapıyor.

ulusalkanal.com.tr