Türkiye ayağa kalktı

ABD'nin sözde barış planına karşı Türkiye ayağa kalktı. Yurdun dört bir yanında protesto eylemleri vardı. Eylemlerin ortak vurgusu ise 'ABD barış değil, sömürü ve işgal planını açıkladı. Ancak hem kendisi hem de İsrail kaybedecek. Kardeş Filistin halkı kazanacak...'

Türkiye ayağa kalktı

ABD'nin sözde barış planına karşı Türkiye ayağa kalktı. Yurdun dört bir yanında İsrail ve ABD emperyalizmi protesto edildi.

Sivas'ta yurttaşlar, Atatürk Kongre Müzesi bahçesinde toplandı. Türk ve Filistin bayrakları taşıyan vatandaşlar, ABD ve İsrail'e tepkisini dile getirdi.

Diyarbakır'da cuma namazının ardından yüzlerce yurttaş bir araya geldi. ABD'nin sözde barış planını protesto etti.

ABD'nin sözde Orta Doğu barış planı Bitlis'te de protesto edildi. Yurttaşlar kar yağışı altında emperyalist plana sert çıktı.

Van'da ABD'nin sözde barış planına karşı siyasi partiler ve yurttaşlar kenetlendi. Yukarı Norşin Camisi avlusunda bir araya gelen vatandaşlar, sözde barış planını protesto etti.

İzmir'de de bu sözde plana sessiz kalınmadı. Yurttaşlar, Konak Meydanı'nda bir araya geldi. Emperyalist plana tepki gösterdi.

Kocaeli'de 50 sivil toplum kuruluşu ABD'nin sözde barış planına tepki gösterdi. Fevziye Camisi avlusunda toplanan yurttaşlar, Avrupa Parlamentosunda, Türk bayrağını yırtan Yunan milletvekili Ioannis Lagos'u da kınadı.

Uşak'ta yurttaşlar Belediye önünden 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'na sloganlarla yürüdü. Uşaklılar, "Kudüs, kırmızı çizgimizdir" dedi.

Yurdun dört bir yanındaki eylemlerde Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından yurttaşlar, ABD ve İsrail aleyhine sloganlar attı. Dualar etti. Sözde barış planına geçit vermeyeceklerini haykırdı.

ulusal.com.tr

abd türkiye