Koronavirüs tedbirlerine her gün yenileri ekleniyor

Koronavirüs tedbirlerine her gün yenileri ekleniyor. 16 milyon kişinin yaşadığı İstanbul'da toplu taşımada düzenlemeye gidildi. Cuma ve cumartesi günleri uygulanan 24 saat ulaşım sonlandırıldı. Tüm uyarılara rağmen sokakta olan insanlar için de tedbirler alınıyor... Bazı belediyeler çözümü parklardaki bankları sökmekte buldu.

Koronavirüs tedbirlerine her gün yenileri ekleniyor

Milyonlarca insanın yaşadığı, binlerce turistin gözdesi İstanbul sessizliğe büründü. Sokağa çıkma yasağı olmasa da sokaklar neredeyse boş. "Evde kal" çağrısına uymayanlar da var...

Yetkililer virüsün yayılmasını önlemek amacı ile "evde kal" çağrısı yapıyor. Kimileri kendini karantinaya alırken kimileri de tüm tehlikeye rağmen hâlâ sokakta.

Virüsün yayılması için en uygun alanlardan bir tanesi de toplu taşıma araçları... İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu konuya el attı. 24 saat ulaşım uygulaması sonlandırıldı.

Araştırmaya göre, 121 bin yaşlı nüfus tüm uyarılara rağmen toplu taşıma araçlarını kullanmaya devam ediyor. Risk grubundaki 121 bin 253 kişi İstanbul'da 313 bin 253 kez toplu taşıma araçlarını kullandı.

Türkiye'de 65 yaş üstü 7 buçuk milyon kişi yaşıyor. Yaşlılar koronavirüs salgının görüldüğü ve ilk ölümlü vakanın 89 yaşında bir kişinin olduğu ülkemizde uyarılar önem taşıyor.

Yaşlılare evine gitmeyince iş belediyelere düştü. Bazı belediyeler tedbir amaçlı parklardaki bankları söktü.

Belediye ekipleri banklarda oturan yaşlıların yanına tek tek gitti. Vatandaşların kalkmaları istendi. Ardından banklar kaldırıldı.

Sokaktakilere uyarıların yer aldığı broşürler dağıtıldı.

Banklar söküldükten sonra kamyonetle belediye şantiye alanına götürüldü.

ulusal.com.tr

koronavirüs