F tipi örgüt son nefeslerine kadar Vatan Partisi, Ulusal Kanal ve Aydınlık yöneticilerini dinlemiş

F Tipi örgüt, tüm kumpaslarını ortaya çıkaran Vatan Partisi yöneticileri ile Ulusal Kanal ve Aydınlık çalışanlarının peşini bırakmıyor. F Tipinin sözde Ergenekon Örgütü üyeliği iddiasıyla Vatan Partisi ve organlarında yönetici olan 103 kişi hakkında soruşturma yürüttüğü ortaya çıktı.

Vatan Partisi üyeleri, Ulusal Kanal ve Aydınlık çalışanlarından 103 kişi hakkında sözde Ergenekon Örgütü üyeliği iddiasıyla soruşturma yürütüldüğü ortaya çıktı.

F Tipi Örgütün, Ergenekon soruşturmalarının yanı sıra 2010-2014 yılları arasında Vatan Partisi ile organlarını ayrı ayrı soruşturmaları gerekçe göstererek dinlediği ve izlediği belirlendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı terör ve Örgütlü Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturmada Ergenekon davasında yargılanan veya operasyonlar kapsamında gözaltına alına kişilerin “şüpheli” sıfatıyla soruşturuldukları ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında Aydınlık ve Ulusal Kanal çalışanlarının haber amaçlı yaptıkları görüşmeler kayıt altına alındı. Vatan Partisi’nin parti faaliyetleri de sözde Ergenekon örgütünün faaliyetleri olarak izlendi. Oluşturulan rapor ve yazışmaların altında F Tipi örgüt soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunan eski Emniyet Müdürlüleri Yurt Atayün ve Ömer Köse gibi isimlerin imzası bulunuyor. Savcılık önceki gün de soruşturmalarda şüpheli sıfatıyla yer alan Ulusal Kanal Program Müdürü Adnan Türkkan, Turizm Rehberi Çimen Filiz Paşa ve ODTÜ Araştırma görevlisi Cenk Özdağ’ın ifadelerine başvurdu. Ergenekon üyeliği hakkında görüşleri sorulan Türkkan, “Olmayan bir örgütün üyeliği söz konusu olamaz. Dosya halen Yargıtay’dadır” dedi.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Nusret Senem soruşturmanın hiçbir öneminin olmadığını belirtti, “mücadeleden vazgeçmeyiz” dedi.

Haber: Çağla AkkuşKamera: Sabri Kara

ulusalkanal.com.tr