Diyarbakır'da eve roket isabet etti

Diyarbakır Sur İlçesi'nde bir eve roket atar olduğu belirtilen bir mermi isabet etti. Olayda 3 çocuk annesi Melek Alpaydın hayatını kaybetti. 4 kişi de yaralandı. Polis bölgede operasyon başlattı.

Diyarbakır'da eve roket isabet etti

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bir eve roket atar olduğu belirtilen mermi isabet etti. 3 çocuk annesi Melek Alpaydın hayatını kaybetti.

Olay, Diyarbakır Sur İlçesi İskenderpaşa Mahallesi’nde saat 13.00 sıralarında, meydana geldi.

Bölgeden çatışma sesleri gelirken, roketatar olduğu belirtilen bir mermi Küçük Aktarlı Sokak’taki 3 katlı bir apartmanın ikinci katındaki daireye isabet etti.

Alpaydın ailesinin evine isabet eden mermi faciaya neden oldu. Şarapnel parçaları yemek yediği sırada Melek Alpaydın'ın başına isabet ettti. 38 yaşındaki üç çocuk annesi olay yerinde yaşamını yitirdi. 4 kişi de yaralandı.

Olay yerine çok sayıda ambulans ile itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis, geniş çaplı operasyon başlattı.

Öte yandan güvenlik güçleri, Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarını eksi 8 dereceye rağmen başarıyla sürdürüyor. Bölgedeki güvenlik kaynakları operasyonlar ilgili fotoğraflar paylaştı.

Fotoğralar, PKK'lıların Sur'da mevzi olarak kullandıkları evlerin duvarlarına açtıkları küçük çaplı mazgalları gösteriyor. Kaynaklar, mazgalların küçük olmasının, PKK'lıların buralardan ateş açtıktan sonra "namlu ağzı alevinin" güvenlik birimlerince görülmesini engelleme, böylece yerlerinin tespit edilmesini engellemeyi hedeflediklerini belirtiyor.

Teröristlerin bu taktiği "Ayn el Arap yani Kobani'de de uyguladığı şimdiyse bunu Sur'a taşıdığını kaydediliyor.

Diğer fotoğraflarda ise PKK'nın yakıp yaktığı evler ve görünmeden geçişleri sağlamak için açtığı mazgallar yer alıyor.

ulusalkanal.com.tr