Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay açıkladı! Tahliye işlemleri tamamlandı

Türkiye'ye dönmek isteyen öğrencilerin tahliye işlemleri tamamlandı. Koronavirüs ile mücadele kapsamında Türkiye'ye yönelik uçuşları durdurulan ülkelerde geçici olarak bulunan 2 bin 721 öğrenci yurda getirildi. Öğrenciler 14 gün karantinada kalacaklar.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay açıkladı! Tahliye işlemleri tamamlandı

Eğitim için farklı ülkelerde bulunuyorlardı. Türkiye'ye dönmek isteyen öğrencilerin tahliye işlemleri tamamlandı.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında ülkemize yönelik uçuşların durdurulduğu İngiltere, İrlanda, İsviçre, Polonya, İtalya, Mısır ve KKTC'de geçici olarak bulunan ve dönmek isteyen öğrenciler yurda getirildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2 bin 721 öğrencinin tahliye işlemlerinin tamamlandığını bildirdi. Oktay, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kovid-19 tedbirleri kapsamında öğrencilerimiz 14 gün karantinada kalacaktır. Şartlar ne olursa olsun vatandaşlarımız asla yalnız değildir." ifadelerini kullandı.

Bu kapsamda dün gece havalimanlarında hareketlilik vardı. Sudan ve Mısır'da bulunan öğrenciler ile bazı Türk vatandaşları, Türk Hava Yollarına ait uçakla Sivas Nuri Demirağ Havalimanı'na getirildi.

135 kişi, dezenfekte edilmiş otobüslerle, gözlem altında tutulacakları KYK Başbakan Binali Yıldırım Kampüsü'ndeki yurtlara götürüldü. Sağlık ekiplerince kontrolleri yapıldıktan sonra da yurda yerleştirildi.

İtalya'nın Roma ve Milano kentlerinde eğitim için bulunan öğrencilerden 401'i, Türk Hava Yollarına ait uçaklarla gece saatlerinde Samsun Çarşamba Havalimanı'na getirildi.

Öğrenciler önce uçak içinde sağlık kontrolünden geçirildi. Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı havalimanında öğrenciler, apronda bekletilen otobüslere bindirildi. Havalimanındaki işlemlerinin ardından da dezenfekte edilmiş otobüslerle Münevver Ayaşlı yurtlarına götürüldü.

Yurt dışından gelen her yurttaş, tedbir amaçlı 14 gün boyunca yurtlarda gözlem altında tutulacak. Yurtlarda kendilerine sosyolog ve psikologlar tarafından destek de sunulacak. Daha sonra yapılacak kontrollerinin ardından evlerine gönderilecekler.

ulusal.com.tr

# Fuat Oktay # tahliye