Yargıtay'da kritik seçim

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı seçimleri tamamlandı. En çok oyu alan isim Yargıtay 14. Ceza Dairesi Başkanı Mehmet Akarca oldu. İlk 5 adayın Cumhurbaşkanlığına bildirilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bu isimlerden birini yeni Başsavcı olarak atayacak.

Yargıtay'da kritik seçim

Yargıtay’da Cumhuriyet Başsavcılığı için beklenen seçim yapıldı. En çok oyu 14. Ceza Dairesi Başkanı Mehmet Akarca aldı.

Yargıtay Büyük Genel Kurulu Başsavcısı Hasan Erbil’in görev süresinin dolması nedeniyle boşayan başsavcılık için sandık başına gitti. Hasan Erbil’in görev süresinin dolması nedeniyle boşayan başsavcılık için 10 isim aday oldu.

Yargıtay Büyük Genel Kurulu’nca yapılan seçimlerde 516 üye oy kullandı. En fazla oy alan isim 170 oyla 14. Ceza Dairesi Başkanı Mehmet Akarcalı oldu.

İkinci sırada ise Yargıtay 151 oy alan 7. Ceza Dairesi Başkanı Mehmet Mutlu yer aldı. Mutlu’nun ardından 18. Ceza Dairesi Başkanı Hamdi Yaver Aktan geldi. Aktan 63 oy aldı.

İlk beşe giren diğer iki isimden ilki 10 Ceza Üyesi Hüsnü Uğurlu oldu. 5'inci Aday olarak 1’er oy alan isimlerden 15. Ceza Dairesi Başkanı Haydar Erol belirlendi.

Yargı çevrelerinden ulaşan bilgiye göre Yargıda Birlik Platformu herhangibir ismi kendi adayı olarak belirlemedi. En çok oy alan Akarca ile birlikte Mehmet Mutlu ve Hamdi Yaver Aktan gibi isimlerin de Yargı'da Birlik'ten olması önemli görülüyor.

Bundan sonra Akarca, Aktan, Mutlu, Uğurlu ve Erol’un ismi Cumhurbaşkanlığına sunacak. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 15 gün içinde gösterilen 5 adaydan birini Cumhuriyet Başsavcısı olarak seçecek.

ulusalkanal.com.tr