Erdoğan'dan Libya açıklaması

"Türkiye böyle bir davet aldığı zaman davete icabet eder". Cumhurbaşkanı Erdoğan Tunus'ta konuştu. Tayyip Erdoğan Tunus'a beklenmedik bir ziyaret gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said Libya meselesini ve ikili ilişkileri ele aldı.

Erdoğan'dan Libya açıklaması

Erdoğan Türkiye'nin Libya ile mutabakatlar anlaşmalar yaptığını ifade etti. Libya'daki diğer devletlerin varlık göstermesine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan beraberindeki heyetle Tunus'a beklenmedik bir ziyaret gerçekleştirdi.

Son ana kadar açıklanmayan ziyaret programında Cumhurbaşkanı'na Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın eşlik etti.

ES//

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki heyeti havalimanında Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said karşıladı.

Ziyaretin ana gündemi Libya idi. İki ülke arasında ticaretin artırılması da diğer bir gündem maddesi oldu. Ayrıca Türk savunma sanayisinin Tunus'a ihracat yapmasının da gündemde olduğu da iddia ediliyor.

Cumhurbaşkanı Kays Said ise "Türkiye ile iş birliğinin tüm alanlarda daha verimli ve geniş ufuklar taşıdığını" belirtti.

Libya'nın batı komşusu Tunus, Libya'daki taraflar arasında arabulucu bir rol üstleniyor.

Salı günü Libyalı temsilciler Tunus'ta bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Kays Said'in Libya Kentleri ve Kabileleri Yüksek Kurulu temsilcileriyle görüşmesinin ardından "Barış İçin Tunus Bildirisi" yayımlandı.

Eski Tunus Cumhurbaşkanı es-Sibsi de Ocak 2017'de Mısır ve Cezayir'in desteğiyle Libya krizinin çözümü için bir girişim başlatmıştı.

ulusal.com.tr

libya erdoğan