IMF küresel büyüme tahminlerini düşürdüğünü açıkladı

Uluslararası Para Fonu IMF küresel büyüme tahminlerini yüzde 3,6'dan yüzde 3,4'e düşürdüğünü açıkladı. Kuruluş, aralarında ABD ve Suudi Arabistan’ın da olduğu ülkelerin büyüme beklentilerini aşağı çekti. Türkiye ile ilgili büyüme tahmininde ise bir değişikliğe gidilmedi.

IMF küresel büyüme tahminlerini düşürdüğünü açıkladı

Uluslararası Para Fonu IMF, "Dünya Ekonomik Görünüm Raporu"nu ve büyüme tahminlerini güncelledi.

IMF, 2016 küresel büyüme beklentisini gelişmekte olan ülkelerde yaşanan ekonomik zayıflama nedeniyle yüzde 3,6’dan yüzde 3,4’e düşürdü. Söz konusu oranlar, ekim ayında yayımlanan bir önceki raporda ise yüzde 3,6 ve yüzde 3,8 olarak belirlenmişti.

IMF, gelişen ülkeler için büyüme beklentilerini de 2016 için yüzde 4,5'ten yüzde 4,3'e ve 2017 için yüzde 4,9'dan 4,7'ye indirdi.

Raporda dikkat çeken bir başka nokta da ülkelere yönelik büyüme tahminleri oldu.

Kuruluş, aralarında ABD, Kanada, Fransa, Brezilya, Suudi Arabistan gibi ülkelerin büyüme beklentilerini aşağı çekti. Almanya ve İspanya'ya ilişkin büyüme tahminlerini ise yukarı yönlü güncelledi.

IMF’nin güncellenen büyüme beklentisinde Türkiye ile ilgili bir veri yayımlanmadı. Türkiye’nin büyüme beklentisi bir önceki raporda yüzde 3,6'dan yüzde 2,9'a indirmişti.

ulusalkanal.com.tr