TGB'nin çuval eylemi dünya basınında!

Amerikan askerinin başına çuval geçirilmesi hem Türkiye'de hem de dünyada geniş yankı uyandırdı. Türk televizyonları eylemi ABD Büyükelçiliğinin açıklaması üzerinden görürken, dünya basınında TGB'nin anti Amerikancı yapısına yönelik değerlendirmelere yer verildi.

İşçi Partili ve TGB'li gençleri Amerikan askerinin başına çuval geçirdiği bu eylem hem Türkiye'nin hem de dünyanın bir anda gündemine oturdu.

Geniş yankı uyandıran eylemi Türk televizyonlar ABD Büyükelçiliği'nin açıklaması üzerinden servis etti.

Hükümete ve Cemaate yakın televizyonlar eylemi görmedi, gazetelerinde tek bir satır yazılmadı. Eylemi görmemezlikten gelen gazetelerden biri de Cumhuriyet Gazetesi'ydi.

Ana akım medya kuruluşlarında ise küçük puntolu haberlere yer verdi. Hürriyet, eylem için "çuvallı taciz" ifadelerini kullandı.

Amerikan askerinin başına geçirilen çuvalı manşetlerine taşıyan sadece Aydınlık ve Sözcü gazeteleri oldu.

Eylem dünya basınında da geniş yer buldu. Uluslararası bütün ajanslar eylem görüntüsünü servis etti. Sky News'un servis ettiği haberde, eylem "dehşet" verici olarak nitelendirildi. Tükiye'nin NATO üyesi ve ABD hükümetinin müttefiki olduğunu hatırlatan CNN İnternational'ın da, Amerikan'ın TGB'yi yakından takip ettiği ortaya kondu.

Rusya medyası da çuval eylemini anti emperyalist bir eylem olarak değerlendirdi. İşçi partili ve TGB'li gençlerin yaptığı eylem İran medyasına son dakika bilgisi olarak manşetlere yansıdı. İran Resmi Haber Ajansı IRNA Türk gençlerinin protestosunu manşetine taşıyarak, ABD savunma bakanlığından protesto hakkını kullanan gençlere sert tepki geldiğini yazdı. İran'ın İgilizce yayın yapan devlet televizyonu Pres TV de haberi "amerikan askeri istanbulda protesto şoku" başlığıyla verdi. İran haber sitelerinin tamamı haberi manşetten duyurdu.

ulusalkanal.com.tr

tgb çuval geçirme eylemi