Pentegon'dan yalanlandı

Amerika Başkanı Obama'nın Suriye planını değiştirmek istediği şeklindeki haber hem Pentagon, hem Beyaz Saray tarafından yalanlandı. Pentagon “Esad önceliğimiz değil” dedi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Ben Rhodesise da yeni bir değerlendirme yapmadıklarını vurguladı.

Pentegon'dan yalanlandı

Amerika'nın Suriye planını Esad'ı yıkmayı öncelik alacak şekilde değiştireceği haberlerine yalanlama geldi.

CNN'de yer alan haberde ABD Başkanı Obama'nın Suriye politikasının gözden geçirilmesini istediği iddia edildi.

Obama'nın ulusal güvenlik ekibinden bir isimin açıklamalarına dayandırılan habere göre IŞİD'i yenilgiye uğratmak için Esad yönetimini zayıflatmak öncelikli hedef olarak belirlendi. Amerika'nın Türkiye'nin önerdiği uçuşa yasak bölge planına sıcak bakıldığı da haberde yer aldı.

Basında “ABD, Erdoğan’ın sözüne geldi” şeklinde yorumlanan haber anında yalanlandı. Pentagon'dan jet hızıyla gelen açıklamada "Suriye stratejimiz değişmiyor. Esad'ı devirmeyi önceliğe aldığımız doğru değil” ifadesi kullanıldı.

Beyaz Saray'dan da benzer bir açıklama geldi. Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Ben Rhodesise günlük basın toplantısında “Suriye politikamızla ilgili resmi bir strateji değerlendirmesi yok” diye konuştu.

Öte yandan ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey ve Savunma Bakanı Chuck Hagel, IŞİD’in yok edilmesine yönelik askeri operasyonlar hakkında bilgi verdi. Hagel Suriye planlarında bir değşikliğin söz konusu olmadığını kaydetti. Dempsey, de “Kaybedilen toprakları IŞİD'ten almak için 80 bin Irak askerine ihtiyaç duyacağız” dedi.

ulusalkanal.com.tr

amerika esad Obama Beyaz Saray pentegon ulusal güvenlik