Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye'yi birleştiren büyük kurultayda konuştu

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek "Millî hükümet" çağrısı yaptı. Partisinin 10. Genel Kurultayı’nda konuşan Perinçek, AKP, CHP ve MHP'ye "Millî seferberlik hükümeti Türkiye’yi kesin zafere ulaştıracaktır." dedi. Perinçek, referandum üzerinden uyarılarını da sürdürdü.

Vatan Partisi “Vatan Savaşından Milli Hükümete” 10. Genel Kurultayı’nın ilk gününü Ankara Arena’da binlerce vatanseverin katılımıyla tamamladı.

Türkiye’nin 81 ilinden binlerce vatansever Türkiye’nin geleceğini omuz omuza örme iradesiyle bir araya geldi.

AKP, CHP, MHP ve HDP’den öncülerin de katılım gösterdiği dev kurultayda Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek tarihi bir konuşma gerçekleştirdi.

Doğu Perinçek’in konuşması şöyle:

Türkiye’ye müjde veriyorum. Partimiz 81 ilde kurultaylarını yapıp bu kurultayda 81 ilin alın terini ve o topraklarda namusuyla vatan sevgisiyle yaşayan insanlarımızı temsil eden kurultayımızı toplamıştır.

Güneydoğu’da AKP’den, HDP’den katılamlarla örgütlerimizi yeniliyoruz. Bütün partilerden önderler Vatan Partisi’nde birleşmektedir. Görev başı yapmaktadır. Partimiz elini diğer partilere uzatıyor. Başı dik bağmsız Türkiye’yi kuruyor!

YETKİ İSTİYORUZ!

Arkamızda ki 2yüzyılda mücadele halkçıların, milliyetçilerin ve sosyalistlerin ortak kararlarıyla canla başla yürüttükleri mücadele ile gerçekleştirilmiştir. İşte Vatan Partisi 200 yıllık birikimini halkçılarımızla, milliyetçilerimizle toplanmış buluyoruz.

Türkiye’nin aydınlıklara çıkartılmasında yetki istiyouz, görev istiyoruz. Tecrübeyi ve gençliği birleştiren yetki ve görev istyoruz. Türkiye’nin yakın tarihinin tecrübelerini birleştirdi. Bugün Öncü Gençlik her fakültede her alanda önderlik etmektedir. Vatan Partisi feleğin çemberinden geçmiş, hapishanelerinden işkencelerinden geçmiş , namusu ve tecrübeyi bağrında biriktirmiştir.

SİVİL VE ASKER BİRİKİMİ, VATAN PARTİSİ’NDE BİRLEŞTİ

Türk Milleti olarak büyük bir ordu kurma tecrübemiz var. Bu millet birikimini halkıyla askerini polisini birleştirerek yapmıştır. Tarihimiz, sivillerin askerlerin el ele verip Türkiye’nin güzelliklerini bize armağan eden tarihtir. Sivil ve asker birikimini de birleştiren bir kurultadır bu kurultay.

Sanatımız da kütürümüzde aynı zamanda bu kurultayda birleşmektedir. En seçkin sanat yaratıcıları tiyatrocuları, yazarları ve bu kurultayın güzellik birikimini veren yaratıcılardır. Kurultayımızın yaratılmasında santın birikimi her zaman en öndedir.

AKP, TÜRKİYE’Yİ YÖNETEMEMEKTEDİR!

AKP yönetimi Türkiye’yi birleştiremiyor. En başında Mehmetçik Vatan için savaşırken Ankara’dan Amerika’nın noyadığu Kürdistan bayrağı asılmıştır. Türklerin bayrağı can verdiğimiz ay yıldızdır! Bayrak eğer üzerinde kanın rengi varsa bayraktır. Doğu cephesinde, Bitlislerde, Yemenlerde, Süveyş’te, Çanakkale’debu millet Erzurumlusuyla, Kastamonulusuyla, Çankırılısıyla omuz omuza can vermiştir. Bu toprakarın altında koyun koyuna yatmaktadır şehitlerimiz. Bizim yer altı zenginliğimiz yok diyenlere sesleniyoruz, bu toprakların altındaki en büyük zenginlik şehit kemikleridir!

Sayın Tayyip Erdoğan yönetimleri Türkiye’nin bu yer altı zenginliğinin bilincinde olmadıkları için bağımsız Türkiye kurma kararına sahip olmadıkları için, arkamızdaki tecrübeye dayanarak söylüyoruz, Türkiye’yi yönetemeyeceklerdir!

“ATANMIŞLAR SİSTEMİNE” HAYIR!

Başkanlık dayatmasıyla savaşan bir Türkiye var. Mehetçik bombaların üstüne atlarken, korucular savaşırken onlar Vatan Savaşını kenara atıp, milletin ihtiyaçlarını kenara atıp, millete başkanlığı dayatmaya kalktıyorlar. Başkanlık sistemi dayatmasıyla milleti bölmeye çalışmışlardır. Başkanlık sitemine buradan “Hayır” diyoruz!

Halkın sistemni değil bir “Atanmışlar Sistemi” kurmak istiyorlar. Getirmek istedikleri sisteme bakınız. O ekip meclise sorumlu değil. Atanmışlardan oluşan bu rejime Hayır diyoruz!

Dillerinden düşürmedikleri tekerleme “Atanmışlıklara karşıyız”dı. Şimdi siz, Türkiye’nin anayasasını değiştirerek Türkiye’nin 1876 yılından beri 150 yıllık anayasa geleneğini çiğneyerek meclise sorumlu olmayan Atanışlar Rejimi kurmaya kalkıyosunuz. Sizin böyle bir rejim kurmanıza Türk Milleti kesinlikle izin vermeyecektir. Siz o atamış yönetimle Türkiye’yi birleştiremezsiniz!

TÜRKİYE’Yİ ZAFERE GÖTÜRECEK KABİLİYET, AKP’DE YOKTUR!

AKP iktidarının sonuna geldik. Türkiye’yi “Kürdistan” bayrağı altında olanlar yönetemez. Türkiye’yi hiç kimse bağırarak, çağırarak yönetemez. Almayan’ya bağıranlar, Suriye’ye bağıranlar, Rusya’ya bağıranlar Türkiye’yi yönetemez. Türkiye’nin binlerce yıllık bir devlet adabı var. O adabı hala öğrenememiş olanlar Türkiye’yi yönetemez.

Savaşan Türk Ordusunun kadın subaylarının başına, askeri kurumlarda çalışan kadın çalışanlarımızın başına türban geçirenler, orduyu ayıranlar, Türkiye’yi yönetemez. Ordunun içine mezhep alemetlerini sokanlar, o orduya karşı bozgunculuk yaparlar.

Okullarda kız ve erkek çocukları ayıranlar, her köşeye imam hatip açanlar, Atatürk’ün eğitim ve öğretim ilkesiyle aydınlanmış Türkiye’nin köklerini çiğnemeye kalkanlar, onunla hesaplaşmaya kalkanlar,Türkiye’yi birleştiremezler, yönetemezler. Hayır diyoruz!

Savaşan ordunun sağlık kurumalarını kapatanlar, subay yetiştiren asker okullarının kapısına kilit vuranlar, Türkiye’yi yönetemez!

Bugünkü Türkiye’nin çağdaşlık adına, bağımsızlık adına bütün kazançlarının arkasında önderliği olan Atatürk’ün karşısına Abdülhamid’i çıkaranlar Türkiye’yi yönetemez . Abdülhamid Türkiye’yi birleştirmez.

Türkiye 17 Nisan sabahı aydınlıklara uyanacak. Yeniden ayağa kalkacak. Kensine dayatılan başkanlık sitemine, güçlü meclisi reddeden, güçlü Cuhurbaşkanınıda reddeden, Türkiye’nin ekonomisini çözemeyecek bu rejimeHayır diyecek!

Türkiye “Hayır’da birleşmektedir. Özellikle AKP tabanının yerel yöneticileri, Hayırda Birleşin!

Türkiye’nin sorunları Milli Sefereberlik ile çözülür. Terör sorunu aynı strateji, aynı katkılarla çözülür. Türkiye borçlanma ekonomisinin sonuna geldi. Türkiye çarşıların şenlendiği bir dönemin eşiğindedir. Üretim ekonomisinden başka çıkış yolu yoktur. Yeni bir Milli Seferberlik Hükümeti kaçınılmazdır!

Türkiye önümüzdeki dönemde sancılar yaşasada, Milli Seferberlik Hükümetini kuracak. “Hayır”la bir dönemi bitirecek. Doğal olmayan müdahalelerin karşısındayız. Parlemeneter sistem dışında bir çıkışımız yoktur. Amerika artık ülkemizde yönetimleri belirleyemez. Amerika ordumuz içindeki Gladyosuyla, FETÖ örgütüyle iktidarını belirleyemeye kalkmıştır. Ve cevabını Türk Milletinden, Türk ordusundan almıştır. Ve tekrardan alacaktır.

Vatan Partimizin Türk Milletine raporudur:

Silivri duvarlarını yıktık, Tükiyeyi birleştirdik.

FETÖ’yle Türkiye’yi yöneten koalisyonu dağıttık. Vatan Partisi’nin bu gidişatı tersine çevirmek isteyenlerde Türk milleti tarafından bozguna uğratılmuştır.

O akşam herkes kimlerin beti benzi atmıştı ve kimler kararlıydı tekrardan görsün.

Madem onlar bu konuyu güneme getirdiler, niçin telefonları kapattılar. Niçi benizleri soluktu. Onlara “dik durun TSK bu girişimin arkasında değil. Bu girişimi ezecek göreceksiniz” demek için aradığımızda ulaşamıyorduk onlara. Onları ayağa kaldırarak hükümeti ayakta tuttuk.

Bugün Hayır diyenler FETÖ ile mücadelenin içinden geliyorlar. Türkiye’nin Atatürkçü aydınlarını hapislere atmadılar. Hayır diyenler FETÖ’nün ipliğini pazara çıkaranlardır.

Sayın Cumhurbaşkanının, o Kürdistan bayrağının oraya asılmasına bir çift lafı yok mudur? Birleşmiş Milletlerin içerisinde Kürdistan diye bir devlet yok. Türkiye’nin tanıdığı devletler arasında Kürdistan diye bir devlet yok . Bakıyoruz onlara,orda bir tek şey var, Irak Kürk Bölgesel yönetimi. Bölgesel yönetimin bayrağı ile Türk bağrağının karşısına çıkılamaz. Cumhurbaşkanı bundan sorumludur. O Kürdistan bayrağı orda durmaya devam edecek mi!

TÜRKİYE’Yİ BİRLEŞTİRECEĞİZ!

Biz yurt içinde PKK’nın temizlenmesini gecikmiş bir eylem olarak savunduk. Bunları hiçbir zaman gündeme getirmedik. Abdullah Öcalan ile yol haritaları çizdiniz diye hatırlatmak istemiyoruz ama siz millete terörist suçlamaları yaparsanız bunları gündeme getiririz. Bu salonda gazilerimiz var kolunu bacağını millete armağan etmiş gazilerimiz var. Teröre karşı canını ortaya koymuş komutanlar var.

Terörle mücadelede askerinin eline kına yakıp askere gönderenlerin yeri Vatan Partisidir. Bu nisan sonrası iktidarı birliğimize ve bütünlüğümüze uygun tavırlar almaya davet ediyoruz. Bırakın bu gerçek dışı lafları bu milleti ayırmayın.

AB’nin Türkiye ile ilgili kararlarına bakın. Hep bir madde vardır. Kürdistan’ı kuracaksınız. Ermeni Soykırımı’nı tanıyacaksınız. Kıbrıs’tan Türk Ordusu’nu çekeceksiniz ve de Kemal Derviş ekonomisini kabul edeceksiniz.

Vatan Partisi 100 yıllık Ermeni Soykırımı yalanını anayasa mahkemelerinde çöpe attırmıştır.

ÜRETEN VE BİRLEŞEN TÜRKİYE, AVRASYA İLE YÜKSELECEK!

Türkiye’yi faizciler yönetemez. Türkiye’yi ihale rantçıları yönetemez. O devir bitmiştir. Türkiye yeniden gümrüklerini koruyacak. Tarımını destekleyecek. Bunlar bizim kanunlarımızdır. Çarşılarımızı şenlendireceğiz. Kepenkleri siftahsız kapanan günlere son vereceğiz. Sanayicileri destekleyeceğiz, komşularımızla barışı gerçekleştireceğiz. Komşularla barış yurtta barıştır. Mayınları kaldıracağız güney sınırlarımızda, bizi kardeşlerimizden ayıran mayınları kaldıracağız.

Suriye ve Irak’la, barışı gerçekleştireceğiz. Batı Asya Birliği’ni kuracağız. Mustafa Kemal’in projesini tamamlayacağız. Atlantik bize bölünmeyi borçlanma ekonomisini dayatıyor. Yüksek faizle borç ödeyeceksin diyor. Sana borcu bölünmeyi kabul edersen veririm diyor. Artık birlik noktasına gelinmiştir. Artık Avrasya bizim rotamızdır. Hayat bizi Asya’nın yükselen ülkeleriyle ticaret ortaklığına getirdi.

Türkiye Irak’tan Rusya’dan Azerbaycan’dan enerjisini sağlıyor. Yeni bir dünya kuruluyor. Artık Atlantik sisteminin borusu ötmüyor.

Denklemlere baktığımızda Türkiye zaten Avrasya ile bütünleşmiş. Atlantik’in başımıza oturttuğu kişilerin varken bile Türkiye Avrasya’da yerini almış. Ülkemiz güneşin doğduğu yere gidiyor.

AMERİKA’NIN GÜCÜ, BU VATANI BÖLMEYE YETMEZ

Türkümüzle Kürdümüzle bu ülkeyi aydınlığa çıkaracağız. Türk de biziz Kürt de Biziz Hepimiz Türk Milletiyiz! Güçleri bizi bölmeye yetmeyecektir. Amerika’ya buradan bildiriyoruz: ey Amerika vatanımızı bölemezsin. Milletimizi de bölmezsin, Atatürk Cumhuriyetine dokunamazsın. Türkiye’yi şeyhler dervişler ülkesi yapamadınız yapamayacaksınız.

PARTİMİZİN PROGRAMI, TÜRKİYE’YE YÖN VERİYOR

Partimizin programı ve siyasetleri Türkiye’nin siyasetleridir. PKK’yı hendeklere gömerek programımız ayağa kalkmıştır, FETÖ temizlenerek bizim siyasetimiz ayağa kalkmıştır. Üretim ekonomisinin hayata geçme sancıları programımızın ayağa kalktığını göstermektedir.

Türkiye, Rusya ile Çin ile el ele vererek programımızın istikameti içine girmiştir. Türkiye’nin yönetiminde partimizin ağırlığı gerçekliktir. O ağırlığı hükümet konumlarına taşımak noktasına gelmiş bulunuyoruz. Türkiye’nin öncüleri olarak söz veriyoruz dedik ve program ilan ettik ve sözümüzü tuttuk. Geldiğimiz nokta söz vermenin ötesinde yetki istemenin dönemidir. Vatan Partisi ciğeriyle yüreğiyle burada bilinciyle girmektedir.

MHP’ye çağrıda bulunuyoruz. Bütün partileri birleşmeye davet ediyoruz. Dünyaya partimizin içinden bakmıyoruz Dünyaya Türkiye’den bakıyoruz. İktidar olalım diye birbirimizin akasına yapışmıyoruz. Tek yüreğiz tek beyiniz. Vatan Partisi’nde arkadaşına çelme takmak yok, ciğer vermek can vermek var. Parti içi iktidar kavgaları yok partimiz Türkiye’nin bütün vatansever güçler dahil, bize laf söyleyen MHP’ye dahil diyoruz ki tabanınızın vatan aşkıyla birleşin. Bağırmakla bu aşkı harcamayın Türkiye’yi beraber yönetelim. Önümüzde ki MİLLİ seferberlik hükümeti Türkiye’yi kesin zafere ulaştıracaktır.

HAYDİ VATAN GÖREVİNE

Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını sağlayacağız, güvenliği sağlayacağız. Sur’da İstanbul’da Kayseri’de her noktada can güvenliğini sağlayacağız. Yaraları saracağız. Yaralı tek bir insan dahi bırakmayacağız. Bütün insanlarımızı ayağa kaldıracağız. Hadi vatan görevine diyeceğiz!

Ülkeye karşı, vatana karşı hata yapanları eğiteceğiz. Onları cumhuriyet için değiştireceğiz. Bizim işimiz Cumhuriyet yurttaşlarını yaratmak. Atatürk’ün fedailerini yaratacağız. Birleştirerek yaratacağız.

Kendimize güveniyoruz. 81 ilden siz delegelere bakarak kendimize güveniyoruz. Burada aydınlanma birikimi var. Türkiye ekonomisini kurma birikimi var. Kamu makamlarında emek verme birikimi var teröristleri temizleme, cesaret birikimi var.

TÜRKİYE’Yİ YÖNETECEK GÜÇ: VATAN PARTİSİ!

Bütün Dünya’dan partimiz gözüküyor. AKP’nin karşısında bir tek bizi alternatif görüyorlar. Sayın Devlet Bahçeli de diyor ki ‘ya Recep Tayyip Erdoğan’ı tercih edeceksiniz ya da Doğu Perinçek’i.’

Bize yetki verin diyoruz. Hükümet yetkileri kullanarak her karış toprağımızda halk yönetimini kurmak için yetki istiyoruz. Kadrolarımız bütün Türkiye’nin milli güçlerini birleştirecek bir hükümette görev almak için hazır. Milletimizden yetkiler isteyerek 16 Nisan’a gidiyoruz. Türkiye’yi tuzaklara sürükleyecek sisteme hayır diyoruz. Hayır çıkacak göreceksiniz Türk Milleti’nin cesaretine sağ duyusuna güvenin. Referandumdan vazgeçecek söylentileri dolaşıyor. Referandumun ertelenmesi onların kararına bağlı değil. Seçimlerin ertelenmesine TBMM karar verir. Bu kararı vermeye kalktıklarında ellerini havaya kaldırıp teslim oldukları anlamına gelir. Bu minderi onlar koydular ve bu minderde milletimiz onları yere yapıştıracaktır.

ulusalkanal.com.tr

vatan partisi Doğu Perinçek