Sokağa çıkma yasağı ilan edilecek mi?

Türkiye'de ilk koronavirüs vakası 11 Mart'ta tespit edildi. İlk vakanın ardından üst üste bir dize önlem alındı. Önlemler kapsamında sokağa çıkma yasağı ilan edilip edilmeyeceği tartışılırken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan bu tartışmaya ilişkin net yanıt geldi. Soylu "Tedbirler yetmezse tam izolasyon her zaman gündemimizde" dedi. İçişleri Bakanı, maske üretiminden, sosyal medyadaki provokatif hesaplara kadar gündemdeki konulara tek tek yanıt verdi.

Sokağa çıkma yasağı ilan edilecek mi?

Sokağa çıkma yasağı ilan edilecek mi? Vatandaş "Evde Kal" çağrılarına uyuyor mu? Sosyal medyadaki provakasyonlara önlem alınıyor mu?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu komuoyunun merak ettiği sorulara tek tek yanıt verdi. A Haber yayınında konuşan Soylu, sosyal izolasyonun büyük ölçüde sağlandığını söyledi.

Soylu'nun açıklamalarına göre sosyal izolasyona toplumun yüzde 80'i uysa da bazı bölgelerde hala sıkıntılar var.

Hükümet, salgına karşı tedbirin dozunu kademeleri olarak arttırıyor. Gerekli görüldüğü takdirde sokağa çıkma yasağı da gündeme gelebilir.

İçişleri Bakanı, bakanlıkla anlaşma yapmayan maske üreticilerine de "el koyarız" mesajı vermişti. Soylu'nun açıklamasına göre 69 firma ile anlaşma sağlandı.

Ve sosyal medyadaki provakasyon hesapları...

Soylu, üretime de vurgu, serbest piyasaya da eleştiri yaptı.

ulusal.com.tr

koronavirüs soylu semt pazarları