10 bin genç "57. Alay Vefa Yürüyüşü" düzenledi

Çanakkale savaşlarının 101'inci yıldönümü, çeşitli etkinliklerle anıldı. 10 bin kişi 57’nci Alay Vefa Yürüyüşü’ne katıldı. Savaşta hayatını kaybeden Anzaklar için ayin düzenlendi.

10 bin genç "57. Alay Vefa Yürüyüşü" düzenledi

Çanakkale Kara Savaşları'nın 101'inci yıldönümü etkinlikleri kapsamıda "57'nci Alay Vefa Yürüyüşü" düzenlendi.

Üniversite öğrencileri, izciler, askeri lise ve harp okulu öğrencileri yürüyüşte yer aldı. Yürüyüşe Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı.

Yaklaşık 10 bin kişi Kocadere Köyü’nde kamp kurdu. Akşam yemeğinde; 101 yıl önce tamamı şehit olan 57’nci alay askerlerinin son yediği kırık buğday çorbası vardı.

Tıpkı 101 yıl önce 57’nci Alay askerlerinin yaptığı gibi sabah namazını kılıp yola koyuldular. En önde atlı süvari birlikleri yer aldı. 6 kilometrelik yürüyüş, 1 buçuk saatte tamamlanarak Conkbayırı’nda sona erdi.

Çanakkale’de Anzak Çıkarması'nın 101'inci yıl dönümü de unutulmadı. Her yıl olduğu gibi Gelibolu Yarımadası'ndaki Anzak Koyu'nda şafak ayini düzenlendi.

Merasim Kıtası'nın yerini almasıyla başlayan tören, sabaha kadar sürdü. Konuşmaların ardından Mustafa Kemal Atatürk'ün Anzak annelerine hitaben yazdığı mektup okundu.

Binlerce Anzak'ın duygusal anlar yaşadığı törende, çeşitli ülkelerin temsilcileri anıta çelenk koydu. Ardından ülkelerin milli marşları okundu.

Ayin, Türkiye, Avustralya ve Yeni Zelanda ülke bayraklarının göndere çekilmesinin ardından sona erdi.