Vatan Partisi: Cengiz Topel’in adını sildirmeyiz!

Vatan Partisi, Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel’in heykelini kaldırma ve caddenin adını değiştirme kararı alan Bursa’nın Gürsu Belediyesi’ni protesto etti

Vatan Partisi: Cengiz Topel’in adını sildirmeyiz!

Sertaç Günenay/ Aydınlık

AKP’li Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık ve 25 belediye meclis üyesi, öldürülen eski belediye başkanı Cüneyt Yıldız’ın adını bir caddeye vermek üzere toplandı. Yıldız’ın adının Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel Caddesi’ne verilmesine ve bu nedenle meydandaki heykelin de kaldırılmasına karar verdi.

KIBRIS'TAKİ İLK HAVA ŞEHİDİMİZ

Vatan Partisi il ve ilçe örgütleri dün Cengiz Topel heykeli önünde toplanarak kararı protesto etti. Vatan Partisi Bursa İl Yönetim Kurulu Üyesi Hürriyet Nadir tarafından yapılan basın açıklamasında, Gürsu Belediyesi’nin Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel’in anısına saygısızlık içeren karardan vazgeçmesi için çağrı yapıldı. Nadir şunları söyledi: “Yüzbaşı Cengiz Topel Kıbrıs’taki ilk hava kuvvetleri şehidimizdir. Vatan Partisi olarak Bursa’da ya da herhangi bir yerde heykelinin kaldırılmasına, caddelerden, okullardan adının silinmesine ve unutturulmasına Türk milleti adına asla izin vermeyeceğiz.”