Yüzde 30’u meslekten men edilecek

İnşaat sektöründeki iş cinayetlerinin kamuoyunda geniş yer bulmasının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni Müteahitlik Yasası için çalışmalara başladı. Hazırlanan yeni yasa ile 30 bin müteahitin sektör dışını itileceği belirtiliyor.

Yüzde 30’u meslekten men edilecek

Son 6 yılda 2000 bine yakın inşaat işçisinin iş cinayetlerine kurban gitmesinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, inşaat sektöründe disiplini sağlamak için çalışma başlattı.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre; çalışması yürütülen yeni Müteahhitlik Yasası ile Türkiye’deki yaklaşık 300 bin müteahhittin yüzde 30’u meslekten men edilecek. Ağır mesleki kusur işleyen ve tüketiciyi dolandıran müteahhitler sektör dışına itilecek.

Müteahhitlerin teknik ve mali yeterlilikleri Bakanlık yetkilileri tarafından denetlenecek. Müteahitler yeterlilik durumuna göre sınıflandırılacak.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu’nun da çalışmalarına katıldığı yeni Müteahitlik Yasası'nın 2 ay içinde Meclis’e taşınması hedefleniyor.

ulusalkanal.com.tr