Aydınlık, darbenin olması sonucunda hangi siyasilere görev verileceğini yazdı

Ankara kulislerinde, bastırılan Fethullahçı terör örgütünün darbe girişiminin "Siyasi ayağında kimler var" sorusunun yanıtı aranıyor. Aydınlık Gazetesi, AKP kulislerine dayandırarak hazırladığı haberde, darbe başarılı olsaydı hangi siyasilere görev verileceğini yazdı. Buna göre, AKP'lilerin dilinden düşmeyen isimler, "A.G, A.D, B.A, S.E, İ.N.Ş, B.A, A.B" şeklinde sıralanıyor. Haberde, CHP içindeki bazı isimlerden de söz ediliyor.

Aydınlık, darbenin olması sonucunda hangi siyasilere görev verileceğini yazdı

Bozguna uğratılan Amerika destekli Fethullahçı darbe girişiminde soruşturmalar, Asker, emniyet, MİT, yargı ve medyaya kanadına yapıldı. Siyasi kanada ne zaman uzanacağı ve “darbe girişiminin "Siyasi ayağında kimler var" sorusuna Ankara Kulislerinde yanıt aranıyor.

Aydınlık Gazetesi Ankara Temsilcisi İsmet Özçelik, AKP kulislerine göre, darbe sonrası kimlerin göreve getirileceğini yazdı. Habere göre, AKP'lilerin dilinden düşmeyen isimler başında "A.G, A.D, B.A, S.E, İ.N.Ş, B.A, A.B" geliyor.

Haberde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a yakın kaynakların da aynı isimleri dile getirdiğini belirtildi. Erdoğan ve Yıldırım'ın da bu isimleri bildiği kaydediliyor.

İsmet Özçelik, FETÖ konusunda zamanında partisini uyardığını söyleyen bir AKP'linin ifadelerine dikkat çekiyor.

"DARBE SONRASI TELAŞA KAPILANLAR OLDU: Darbe girişiminin ortaya çıkmasından beri yaşananları gözünüzün önüne getirin. Özellikle darbenin başarısız olacağı anlaşıldıktan sonra telaşla ortaya atılanlara bakın. O kibar insanların gerginliğini hatırlayın. Darbe tepkisi mi, yoksa "Suç üstümde kalacak" telaşı mı olduğunu anlarsınız."

FETÖ konusunda özeleştiri yapan bir başka AKP'linin anlattıkları da oldukça ilginç.

"FETÖ'YÜ PROTOKOLE SOKANLAR: AKP olarak büyük hatalar yaptık. Bu adamlar bizim iktidarımızda gücüne güç kattı. Büyükelçiliklerde, protokol listesine aldırdık. Dün bunları protokol listesine alın talimatı verenler şimdi zeytinyağı gibi üste çıkma çabasında. FETÖ'ye bedava arsa tahsis edenler kahramanlık peşinde. Darbe başarısızlığa uğrayınca panikleyenler biliniyor. Yakında bunlara da sıra gelecek."

Kulislerde, CHP'deki FETÖ sempatizanı isimlerin de konuşuluyor. Bu isimlerin sessizliğe büründüğünü belirten kaynaklar, kendilerini unutturmaya çalıştığını söyledi.

Aydınlık'ın haberine göre, bir CHP milletvekili, "Bu arkadaşları herkes biliyor. Düne kadar havalarından geçilmiyordu. Ama şimdi kimse selam bile vermiyor" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

darbe girişimi siyasi ayağı