Barzani, İsmet Yılmaz ve HDP heyetiyle görüştü

Kuzey Irak'taki bölgesel yönetimin Başkanı Mesud Barzani Ankara'daki ikinci gününde Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve HDP heyetiyle görüştü. Barzani, Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı da ziyaret etti. Basın açıklaması yapan Barzani, görüşmelerinde IŞİD'le mücadele konusunun masaya yatırıldığını söyledi. Mesud Barzani, Türkiye'de açılım sürecinin devam etmesi gerektiğini savundu.

Barzani, İsmet Yılmaz ve HDP heyetiyle görüştü

Irak'ın Kuzeyindeki Bölgesel yönetimin başkanı Mesut Barzani Ankara'daki temaslarının ikinci gününde, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'la biraraya geldi.

Görüşmede, IŞİD’le mücadele ve Başika’daki Türk askeri varlığının Irak ile yarattığı sorunlar ele alındı.

Barzani Yılmaz ile görüşmesinin ardından Ankara Gölbaşı’nda bulunan Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı ziyaret etti. “Bordo Bereli”lerin eğitimi konusunda ayrıntılı bilgi aldığı belirtilen Barzani, görüşmelerine ilişkin açıklama yaptı.

Türkiye ziyaretinin çok olumlu bir şekilde sonuçlandığını ifade eden Mesud Barzani, "Görüşmemizde terör örgütü DAEŞ ile mücadelede nasıl ortak hareket edileceği konusu ayrıntılı bir şekilde masaya yatırıldı" dedi.

Türk askerinin Musul'daki nöbet değişimi konusunun abartıldığını ifade eden Barzani, "Bizler de hiçbir şekilde ülkenin egemenliğinin ihlal edilmesine razı olmayız. Ancak terör örgütü DAEŞ ile savaşıyoruz ve dostlarımızın yardımına ihtiyacımız var. Bu sorun en yakın zamanda çözülecektir" diye konuştu.

Türkiye'deki açılım sürecinin devam etmesi için de görüş alışverişi yapıldığını söyleyen Barzani, "Türkiye'deki çözüm süreci keşke bu noktaya gelmeseydi" dedi.

Barzani, daha sonra HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve milletvekillerinden oluşan heyetle görüştü.

ulusalkanal.com.tr

ismet yılmaz barzani