TBMM'de ortalık karıştı!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda torba tasarı görüşmeleri sırasında CHP'li ve AKP'li vekiller arasında yumruklu kavga çıktı.

Görüntüler Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden. Kavga edenler ise CHP'li ve AKP'li vekiller...

Torba Yasa görüşmeleri devam ederken Chp'li Özgür Özel ve AKP'li Feramuz Üstün birbirine girdi.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda maden işçileri için de düzenlemeler içeren Torba Yasa görüşmeleri vardı. Vekiller arasındaki tartışma, madenci ücretlerinin gündeme gelmesiyle başladı.

CHP'li Özgür Özel, Soma faciasından sonra madenci maaşlarının 2 bin liraya çıkarılacağına ilişkin, hükümetin verdiği sözü hatırlattı. AKP'li vekiller ise "o brüt rakamdı" diyerek CHP'li Özel'e karşı çıktı. CHP'li Özel ile AKP'li İlknur Denizli arasında sözlü tartışma yaşandı. Gerginlik üzerine komisyona ara verildi.

Maden işçilerinin ücretlerine ilişkin tartışma arada da devam etti. Gerginlik yumruklu kavgaya dönüştü. AKP'li Üstün ile CHP'li Özel arasında çıkan kavgayı diğer vekiller ayırdı.

Ara bitti, vekiller, Torba Yasa'yı görüşmek üzere yeniden biraraya geldi.Tartışma bu oturumda da devam etti. Bu kez de AKP Denizli Milletvekili Yüksel CHP sıralarına doğru yürüdü, sinirler gerildi.

Neyse ki gerginlik bu kez kavgaya dönüşmeden sonlandırıldı. Komisyona tekrar ara verildi.

ulusalkanal.com.tr

AKP meclis chp tbmm plan bütçe komisyonu