TSK'dan Fırat Kalkanı açıklaması

Fırat Kalkanı Harekâtı'nın 42'nci gününde atış destek vasıtalarıyla terör örgütü IŞİD ait 80 ayrı hedefe 219 atışı yapıldı. Çok sayıda silah mevzii, dinamik hedefler, silah yüklü araçlar ve Katyuşa mevziileri imha edildi.

TSK'dan Fırat Kalkanı açıklaması

TSK'nın 24 Ağustos'ta başlattığı Fırat Kalkanı Harekâtı 42'nci gününe girdi.

Azez - Rai hattında yoğunlaşan operasyonlar kapsamında Güzel Mezra ve Türkmen Barı bölgelerinde ÖSO ile IŞİD arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmalarda 10 ÖSO'lu yaralandı.

Ateş destek vasıtaları ise tespit edilen hedeflere bomba yağdırdı. 80 IŞİD hedefine, 199'u Fırtına obüsü, 20'si ÇNRA olmak üzere toplam 219 atış yapıldı. Terör örgütüne ait çok sayıda havan ve makinalı tüfek mevzii, 7 dinamik hedef, 4 silah yüklü pikap tipi araç, bomba tuzaklanmış olduğu düşünülen 3 motosiklet, 4 Katyuşa mevzii ile çok sayıda geçici barınma alanı imha edildi.Operasyonun başından bu yana bin 800 hedefe, toplam 8bin 133 atışı yapılmış oldu.

Koalisyon güçleri ise Aktarin, Güzel Mezra ve Türkmen Barı bölgelerindeki IŞİD hedeflerine 9 ayrı hava harekâtı düzenledi. Operasyonlarda 12 IŞİD'li etkisiz hale getirildi, teröristlerin barındığı 2 bina ile 1 harekât merkezi imha edildi.

Terörden temizlenen bölgelerde ise harekâtın başından bu yana 28 mayın ve bin 4 EYP kontrollü şekilde etkisiz hale getirildi. Suriye sınır hattında Gözcü ve Bayraktar tipi insansız hava araçları ile keşif ve gözetleme faaliyetleri kesintisiz şekilde devam ediyor.