PRC testi ne kadar sürer? PCR testi ücretli mi? PCR testi nasıl yapılır? İşte tüm soruların cevabı

PRC testi bugün (6 Eylül itibarıyla) zorunlu hale getirildi. Kamu sektörü başta olmak üzere tüm sektörlerde aşı olmayan kişiler için PRC testi zorunluluğu getirildi. Peki PCR testi ne kadar sürede çıkıyor? PRC testi nasıl yapılır? PCR testi ücretli mi? Detaylar haberimizde...

PRC testi ne kadar sürer? PCR testi ücretli mi? PCR testi nasıl yapılır? İşte tüm soruların cevabı

Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz günlerde aşı olmayan vatandaşlara yönelik PCR testinin zorunlu hale getirileceğini açıklamıştı.

Bugün (6 Eylül) itibarıyla aşı olmayan vatandaşlar için PCR testi zorunluluğu başladı. Aşı olamayan kişiler kalabalık ortamlara katılabilmesi için PCR testinin negatif olması gerekiyor.

PCR TESTİ NE KADAR SÜREDE ÇIKIYOR?

Koronavirüsün bireyde olup olmadığı gösteren ''PCR testi kaç günde çıkıyor?'' sorusu testin zorunlu hale getirilmesinden sonra merak konusu olmaya başladı. PRC testi 1 ila 3 gün içerinde çıkıyor.

Hastanede koronavirüs testi yaptıran kişiler PCR testinin sonuçlarını e-Nabız uygulamasından öğrenebiliyor.

E-nabız uygulamasında T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yaptıktan sonra sonucu öğrenebilirsiniz.

PRC testi sonucunu öğrenmek için tıklayınız.

PCR TESTİ ÜCRETLİ Mİ?

PCR testlerinin ücretli olup olmadığına ilişkin soruları Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yanıtladı. Koca, PCR testinin devlet ve üniversitelerde ücretsiz yapılacağını duyurdu.

PCR TESTİ NASIL YAPILIR?

PCR testi için hastanın burnundan ve boğazından sürüntü yöntemi ile örnek alınır. Alınan bu örnekler testin yapılması için laboratuvara gönderilir. Yetkili laboratuvara getirilen örnekleri inceler ve gerekli testleri yapar.

sağlık koronavirüs fahrettin koca PCR TESTİ NASIL YAPILIR