Mültecilere çirkin önlem

Fransa'da sığınmacıların çadır kurmaması için alınan kayalı önlem vatandaşların tepkisini çekti. Paris Belediyesi'nin La Chapelle köprüsünün altına mültecilerin çadır kurmaması için yerleştirdiği büyük kaya parçaları protestoyla karşılandı.

Mültecilere çirkin önlem

Fransa'nın başkenti Paris'te belediye sığınmacıların daha önce sık sık çadır kurduğu köprü altına büyük kayalar yerleştirerek çadır kurulmasına engel olmaya çalıştı.

Mültecilere karşı alınan bu çirkin önleme "Solidarite Migrants Wilson" adlı sığınmacı örgütü tepki gösterdi.

Konu ile ilgili açıklama yapan "Solidarite Migrants Wilson" örgütü durumun kesinlikle kabul edilemez olduğunu, daha önce de aynı bölgede sığınmacılara yemek dağıtırken tehdit edildiklerini ve engellenmeye çalışıldıklarını bildirdi.

Örgüt, engellemelere rağmen gidecek hiçbir yeri olmadığı için kayalar arasında uyumaya çalışan sığınmacılar olduğuna dikkati çekti. Hem mülteci merkezine giriş yapmak için bekleyen hem de bölgedeki çaresiz sığınmacılar için yemek dağıtımına devam edeceğini kaydetti.

La Chapelle köprüsünün altı Paris'teki sığınmacıların sık sık çadırlarını kurduğu bir yer olarak biliniyor. Sığınmacılar özellikle 2015 yazından beri köprünün altında kurdukları derme çatma çadırlarda kalmaya çalışıyordu.

Son dönemde polis, sadece sığınmacıların çadırlarını almakla kalmıyor, battaniye ve uyku tulumlarına da el koyuyordu.

La Chapelle'deki 400 kişilik sığınmacı merkezinin ihtiyacı karşılayamadığı belirtiliyor. Merkezin kapısında her sabah uzun sıralar oluşurken günlük limiti kapsamında oldukça kısıtlı sayıda sığınmacının merkeze girmesine izin veriliyor.

ulusalkanal.com.tr

fransa Paris