Rusya Savunma Bakanı: Suriye'de ateşkesi sağlamaya yakınız

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e Halep'ten militanları tahliye operasyonunun tamamlandığını bildirdi.

Rusya Savunma Bakanı: Suriye'de ateşkesi sağlamaya yakınız

Putin'in talimatı üzerine gerçekleştirilen Halep'i özgürleştirme operasyonunun Türkiye ve İran'la yakın işbirliği içinde yapıldığını belirten Şoygu, operasyon sonucunda Suriye genelinde ateşkes sağlanması için gereken koşulların oluştuğunu vurguladı.

PUTİN: HALEP'İN ÖZGÜRLEŞTİRİLMESİ BÖLGE İÇİN EN ÖNEMLİ ADIM

Putin ise Halep'in özgürleştirilmesinin Suriye ve bölgede durumun normalleşmesi açısından en önemli adım olduğunun altını çizdi.

Sputnik Türkiye'nin haberine göre, Rusya lideri, "Halep'in radikal unsurlardan özgürleştirilmesinin, Suriye'nin tamamen normalleşmesi ve umarım ki, bölge genelinde bir normalleşme olması açısından en önemli adım olduğunu düşünüyorum" dedi. "Hiç şüphe yok ki, bu operasyon, özellikle de son bölümü, insani operasyon da dahil olmak üzere, Rus askerlerinin doğrudan katılımı sayesinde sonuca ulaştırıldı" diye devam eden Putin, Suriye'de nihai ateşkes çalışmalarının, Türkiye ve İran da dahil ilgi duyan tüm ülkelerin katılımıyla süreceğini kaydetti. Putin, "Türkiyeli ve İranlı partnerlerimizle, Suriye yönetimiyle, diğer bölge ülkeleriyle ve ilgi duyan tüm ülkelerle nihai ateşkes sağlanmasına yönelik çalışmalara devam edeceğiz. Silahlı çatışmaların Suriye'nin tamamında durması için her şeyi yapmalıyız. Bunun için mücadele edeceğiz" diye konuştu.

'TÜRKİYE VE İRAN, 34 BİN KİŞİNİN TAHLİYESİ İÇİN GEREKEN KOŞULLARI SAĞLADI'

Halep'i özgürleştirme operasyonunun birinci etabında yaklaşık 82 kilometrekarelik alanda 115 mahallenin kurtarıldığını söyleyen Şoygu, "7 insani koridor kuruldu. Bu koridorlar üzerinden kentten 100 bin kişi tahliye edildi. 9 bin militan silah bıraktı. Militanların büyük bölümü Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın kararıyla affedildi" dedi.

ulusalkanal.com.tr

rusya suriye