PKK liderlerine tutuklanmama garantisi

PKK yöneticilerinden Mahmut Kılınç ve Necdet Buldan tutuklanmama güvencesi ile Türkiye'ye döndü. Karar gereği ilk ifadelerinin ardından 10 PKK'lı serbest bırakıldı. Ankara 8'nci Ağır Ceza Mahkemesi PKK Liderlerinden Zübeyir Aydar ve Remzi Kartal'ın da aralarında olduğu 21 kişiye tutuklanmama güvencesi verdi. Yeni Şafak gazetesi de Kartal ve Aydar'ın Türkiye'ye döneceğini yazdı.

PKK liderlerine tutuklanmama garantisi

PKK'nın Avrupa'daki lider kadrosundan Mahmut Kılınç ve Necdet Buldan "tutuklanmama güvencesi" ile Türkiye'ye döndü. Ankara 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı ile Türkiye'ye dönen Kılınç ve Buldan ilk ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Yeni Şafak Gazetesi PKK'nın Avrupa'daki yöneticilerinden Zübeyir Aydar ve Remzi Kartal'ın da aralarında olduğu 21 PKK'lının daha tutuklanmama güvencesiyle Türkiye'ye döneceğini yazdı.

Tutuklanmama güvencesi verilen isimlerden bazıları avukatları aracılığıyla dönüş süresinin uzaltılmasını istedi. Mahkeme talebi kabul etti ve Aydar ile Kartal'ın da aralarında olduğu 21 kişinin 4 ay içinde Türkiye'ye dönmesi halinde tutuklanmamasına karar verdi.

Mahkemenin tutuklamama güvencesi verdiği Remzi Kartal, AKP Hükümeti'nden açılım için elini çabuk tutmasını istemişti. Kartal, PKK'nın haber ajansı ANF'ye yaptığı açıklamada "süreç bozulursa PKK Lideri Abdullah Öcalan ve AKP Hükümeti arasında imzalanan mütabakatı açıklarız" demişti.

Bugüne kadar mahkemenin verdiği güvenceden faydalanan 8 PKK yöneticisi Türkiye'ye döndü. Yaşar Kaya'nın da aralarında olduğu isimler Türkiye'ye gelip ifade vererek serbest kaldı.

ulusalkanal.com.tr