Atatürk Gençliği, istiklâl yolunda

Türkiye Gençlik Birliği'nin 1923 kararlılığıyla, 26 Ekim'de Samsun'dan başlattığı İstiklal Yürüyüşü Ankara'da tamamlandı. Birinci Meclis önünde buluşan on binlerce yurttaş Anıtkabir'e yürüdü, Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutladı. Meydanda tek yürek olan yurttaşlar Türkiye'yi hedef alan gerici ve bölücü saldırılara karşı birlik mesajı verdi. Yürüyüş öncesi konuşan TGB Genel Başkanı Cem Dikmen "Türk Milleti, Ya İstiklal Ya Ölüm şiarında birleşmiştir" dedi

Türkiye Gençlik Birliği'nin 1923 kararlılığıyla, 26 Ekim'de Samsun'dan başlattığı İstiklal Yürüyüşü Ankara'da tamamlandı.

"Ya İstiklal Ya Ölüm" dediler, 1923 kararlılığıyla Anıtkabir'e koştular.

Türkiye Gençlik Birliği'nin, 26 Ekim'de Samsun'dan başlattığı İstiklal Yürüyüşü Ankara'da tamamlandı.

Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Cem Dikmen, Birinci Meclis önünde konuşma yaptı. Dikmen şunları söyledi:

Değerli dosyalar değerli vatanseverler Mustafa Kemal'in askerleri hoşgeldiniz.

Sizleri istiklal yürüyüşçüleri olarak Türkiye'nin istiklale doğru gitmesi için gorevde olan gençler olarak saygiyla selamlıyorum.

Yıkık dökük bir ulke savaslardan harap olmuş bir ülke, Turk milleti dagınık bitap vaziyette ama Mustafa Kenal Anadolunun içindeki mücadele ateşini yaktı.

Bizler Türk geçici olarak tarihimize, zaferlerimize yaslanıyoruz.

Türkiyemiz sarsıntılı günler geçirmektedir.

Dünyanın en büyük emperyalisti ABD ile PKK ve FETÖ ile terör orgutleriyle savaşmaktadır. Milli birliğe en ihtiyaç duyulan zamanlarda hükümet tarafından milli birligimize zarar verilmeye çalışılmaktadır. Bunu asla geçit vermeyeceğiz.

Atatürk'ün müfredattan silmelerini izin vermeyeceğiz. Önümüzü çok iyi görüyoruz. Üç günlük bir yürüyüş gerçekleştirdik Mustafa Kemal gibi yürüyüşümüze Samsun'dan başladık ve şunu gorduk Türk milleti vatanını korumak için hazır

Vatanımızı asla boldurmeyecegiz

Türk milletini tam bağımsız yapacağız.

Yaşasın Türkiye cumhuriyeti.

İşte bu kararlılıkla buluşan Türk milleti asla yenilmeyecektir. Bu sürecin sonunda kesinlikle Türkiye kazanacak. Bugün cumhuriyeti savunmak İblib'deki Memhmetcigimizin bir adım arkasında olmak demektir.

Dikmen'in konuşmasının ardından Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan söz aldı.

Reyhan konuşmasında "Cumhuriyet geçmişte kalmış siyah beyaz bir anı değildir, günceldir. 94 yıldır savasan bir gercekliktir.

Türk milletini özgürleştiren türk milletinin onurudur. Cumhuriyet 15 Temmuz'da bizi yıkmak isteyen FETÖ'yü adaletin karsisina çıkarandı" dedi.

Konuşmanın ardından binlerce Ankaralı "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Ne mutlu Türküm diyene" sloganları eşliğinde Anıtkabir'e doğru yürüyüşe geçti.

İstiklal Yürüyüşü için on binlerce yurttaş, 94 yıl önce Cumhuriyet'in ilan edildiği Birinci Meclis önünde buluştu.

Yürüyüş kortejinin en önünde "ABD, FETÖ, PKK, kaybedecek Türkiye kazanacak" yazılı pankart taşındı.

Haber: Gürkan Demir-Hasret Kaya

Kamera: Tansev Kara- Barış Yurteri

29 ekim cumhuriyet bayramı