Şehitlerimiz ebediyete uğurlandı

İdlib'de bir askerimizin şehit oldu. Aynı bölge de şehit olan Uzman Onbaşılar Armağan Akman ve Ragıp Soylu Coşkun ise son yolculuğuna uğurlandı.

Şehitlerimiz ebediyete uğurlandı

İdlib'de bir askerimizin saldırı sonucu şehit oldu. Açıklamayı Gaziantep Valiliği yaptı. "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi Harekatı kapsamında yapılan saldırı sonucunda 1 askerin şehit olduğu belirtildi.

İdlib'de şehit olan iki askerimiz de son yolculuğuna uğurlandı.

23 yaşındaki İstihkam Uzman Onbaşı Armağan Akman'ın cenazesi, memleketi Denizli'ye götürüldü. Şehit Uzman Onbaşı için Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camisi'nde tören düzenlendi. Törene aile yakınlarının yanı sıra il protokolü, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Şehidin İdlib'de birlikte görev yaptığı, ayağından yaralanarak gazi olan arkadaşı Arif Yaman da koltuk değnekleriyle törende hazır bulundu.

İl Müftüsü Mehmet Aşık'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı, askerlerin omzunda top arabasına taşındı. Şehit Uzman Onbaşı Armağan Akman'ın cenazesi, Asri Mezarlık'taki şehitliğe defnedildi.

Saldırısı sonucu şehit düşen Uzman Onbaşı Ragıp Soylu Coşkun da memleketi Elazığ'da ebediyete uğurlandı. Şehit için Mevlana Camisi'nde tören düzenlendi. Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, ağabey Hasan Coşkun'a şehidin emaneti Türk bayrağını öperek teslim etti.

Şehidin naaşı düzenlenen törenin ardından Karaali köy mezarlığında toprağa verildi.

ulusal.com.tr

idlib