Esad: ABD ile görüşmeyiz

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Amerika'nın IŞİD saldırıları hakkında Suriye'yi üçüncü ülkeler aracılığyla bilgilendirdiğini açıkladı. "Arada bir koordinasyon yok" diyen Esad, Amerika ile görüşmeyeceklerini de vurguladı. Esad, "Teröristleri destekleyen ülkelerle ittifak yapmayız, Amerika ancak kuklalarıyla konuşur, biz onlarla konuşmayız" dedi.

Suriye CumhurbaşkanıBeşar Esad, İngiliz televizyonu BBC'ye verdiği röportajda, Amerika'nın IŞİD saldırıları konusunda Suriye'ye bilgi verdiğini açıkladı.

Amerika öncülüğündeki koalisyonun Irak ve üçüncü ülkeler aracılığıyla bilgi verdiğini belirten Esad, ortada bir koordinasyon olmadığını, yalnızca genel mesajlar gönderildiğini kaydetti.

Esad'a IŞİD'e karşı Amerika öncülüğündeki koalisyon içinde yer alıp almayacağı da soruldu. Esad'ın yanıtı net oldu, "Terörizmi destekleyen ülkelerle aynı ittifak içinde yer alamayız" dedi.

Esad, IŞİD konusunda diğer ülkelerle işbirliği yapmaya karşı olmadıklarını ancak Amerikalı yetkililerle görüşmeyeceğini belirtti. Esad, "Çünkü onlar, kuklaları olmayan hiç kimseyle konuşmazlar. Şimdi bizim egemenliğimizde olduğu gibi uluslararası hukuku çiğnerler. Yani onlar bizle konuşmuyor, biz de onlarla konuşmuyoruz" dedi.

ulusalkanal.com.tr

amerika ışid beşar esad Suriye Cumhurbaşkanı