O vali Akyürek'i anlattı!

Gözaltına alınan eski Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek'i sicilinde “fethullahçı dikkat edilmeli” yazdığını ilk kez bu ekranlardan duymuştunuz. Şimdi de o sicili yazan eski İstanbul valisi Erol Çakır Ulusal Kanal'a konuştu. Çakır, Hrant Dink suikastiyle ilgili Akyürek'in üzerine gidilmesinin doğru olduğunu belirtti. “Akyürek'in f tipinin liderlerinden biri olduğunu dönemin İstanbul Emniyet Müdürü bana söylemiştir” diye konuştu.

Eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in F tipi yapılanmasından olduğunu ilk kez resmi olarak tespit eden vali Ulusal Kanal'a konuştu.

Eski İstanbul valisi ve Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erol Çakır, gözaltına alınan Akyürek'e uzanılmış olmasının cinayetin gizli kalan yönleri için gerekli olduğunu belirtti.

Çakır, Akyürek'in Emniyet içindeki F tipinin liderlerinden birisi olduğunu dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir'in kendisine anlattığını kaydetti.

Vali Erol Çakır'ın dikkat çektiği notlardan biri de fethullahçıdır sicile rağmen Akyürek'in yükseltilmeye devam etmesi oldu.

ulusalkanal.com.tr