50 bin kişi hakim ve savcı olmak için başvurdu

Adalet Bakanlığı, FETÖ'nün yargı ayağına yönelik temizliğin ardından 3 bin hakim ve savcı adayı alacağını duyurmuştu. Başvurular önceki gün sona erdi. Tam 50 bin kişi hakim ve savcı olmak için başvuru yaptı.

50 bin kişi hakim ve savcı olmak için başvurdu

Adalet Bakanlığı, darbe girişimi sonrası FETÖ üyesi çok sayıda hakim ve savcıyı meslekten ihraç etti. Bakanlık yargıda sorun yaşanmaması için ağustos ayında 3 bin hakim ve savcı adayı alacağını duyurdu.

11 Ekim'de Adalet Bakanlığı ve ÖSYM tarafından alınmaya başlanan başvurular önceki gün sona erdi. Başvuru sayısı beklenennin kat be kat üstünde oldu.

3 bin kişilik kadro için tam 50 bin kişi başvurdu. Bu rakam hakim ve savcı adaylığı için bugüne kadar yapılan en yüksek başvuru sayısı oldu.

Adaylar 24 Aralık'ta ÖSYM'nin Ankara'da yapacağı sınava girecek. Başarılı olanlar, Adalet Bakanlığı tarafından mülakata çağrılacak.

Mülakatı da geçenler Adalet Akademisinde eğitime alınacak. Eğitim ve staj sonrası da yeni hakim ve savcılar adli ve idari yargıda göreve başlayacak.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Meclisten 3 bin personelin yanı sıra 5 bin hakim ve savcı alımı için kadro talep edeceklerini açıklamıştı.

Bozdağ, Kanun Hükmünde Kararname ile hakim ve savcı adaylarının staj sürelerinin tamamlanmasına bakılmadan göreve başlayacaklarını da bildirmişti.

ulusalkanal.com.tr