AKP'den kaşla göz arasında değişiklik

AKP hükümeti kaşla göz arasında önemli bir değişikliğe daha imza attı. 4-6 yaş arasındaki çocuklar, imam hatip ortaokullarının bünyesinde açılacak anasınıflarında eğitim görecek.

Türbanın 5'inci sınıfa indirilmesi, okulların imam hatipleştirilmesi... İşte bütün bu tartışmaların yanı sıra AKP hükümeti önemli bir değişikliğe daha imza attı.

İmam hatip ortaokullarına bağlı anasınıfları açılabilecek. 4-6 yaş arasındaki çocuklar, imam hatip ortaokullarının bünyesinde açılacak anasınıflarında eğitim görecek.

Okul Öncesi ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği de değişti. Okullara mescit açılmasının önünü açan değşiklik bu kadarla kalmadı. Gözlerden kaçan önemli bir değişiklikte imam hatip ortaokullarına bağlı anasınıfları oldu.

4+4+4 eğitim sistemiyle imam hatibe dönüştürülen bazı ortaokullardaki anasınıfları kapatılmadı, eğitime devam etti. Yeni yönetmelikle, 4-6 yaş arası çocukların, 10-14 yaşındaki imam hatip ortaokulu öğrencileriyle aynı binayı paylaşması mevzuatla düzenlendi.

"İmam Hatip Anasınıfında" manşetiyle konuyu gündeme getiren Aydınlık Gazetesi Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile de görüştü. Yetkililer uygulamanın Milli Eğitim temel kanununa uygun olduğunu söyledi. Oysa Milli Eğitim Temel Kanunu’nun ilgili 21. Maddesi’nde imam hatiplere doğrudan böyle bir yetki verilmiyor.

Eğitimciler ise imam hatip ortaokullarında anasınıfının açılmasını doğru bulmadı. 4-6 yaş grubunun çevresinde gördüğü abi ve ablaları örnek alabileceğini vurgulayan eğitimciler; "AKP dinci bir nesil yetiştirmek istiyor" görüşünde.

ulusalkanal.com.tr