Suriye'de askeri havaalanı teröristlerden temizlendi

Suriye Ordusu, Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki Merc El Sultan askeri havaalanı teröristlerden geri aldı.

Suriye'de askeri havaalanı teröristlerden temizlendi

Suriye Ordusu, Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki bir askeri havalimanını teröristlerden geri aldı.

El Medine FM'in haberine göre, Şam`ın Doğu Guta bolgesindeki Merc El Sultan askeri havaalanı Suriye Ordusu tarafindan kurtarıldı.

Suriye Ordusu Halep ve Şam kırsalındaki operasyonlarını genişletti. Halep'in güneyi ve Hama'nın kuzey kırsalında ilerleme kaydetti. Ordu’nun önümüzdeki günlerde Nusra ve Ahrar Şam’ın elinde bulunan İdlib şehrine doğru yönelebileceği belirtildi. Şam kırsalında da operasyonlar üç koldan yürüyor.

Suriye Ordusu son bir ay içinde Halep'in güneyinde 341 kilometrekarelik alanı terör örgütlerinden temizledi.

El Mayadin Televizyonu, Suriye Ordusu’nun Halep’in güney kırsalında kırsalındaki El Eys İlçesi, Benis ve Rasm El Saric, Telbajır köyü, çevresindeki tepelere hakim olduğunu duyurdu.

Bölge kaynakları, Suriye Ordusu ilerlerken terör örgütlerinin de kendi aralarında çatışmaya başladığını belirtti. El Nusra ve Ahrar Şam arasında ihanet suçlamaları yaşandığı ifade edildi.

Suriye Ordusu, Halep’in güneyindeki Ais beldesini de kontrol altına alarak İdlib’e 10 kilometre mesafeye kadar yaklaştı.

Suriye ordusu bir yandan da, Hama’nın kuzey kırsalındaki Murik ilçesini geri almaya hazırlanıyor. İdlib’e açılan yol olarak görülen ilçenin alınmasının ardından ordunun İdlib’e yönelme ihtimali bulunuyor.

Diğer yandan başkent Şam’ın banliyölerinde de çatışmalar sürüyor. Başkentin çevresindeki güvenli bölgeyi genişletmek için Jobar'da, Halep-Şam Uluslararası yolunun güvenliğini sağlamak için Duma ve Harasta’da operasyon yapılıyor.

Suriye Ordusu son olarak Guta’daki Merc Sultan köyü'nü ele geçirdi. Bu bölgede kritik önemdeki Merc Sultan askeri havalimanı da Suriye Ordusu tarafından terör örgütlerinden temizlendi. 2012’den önce Suriye bu askeri üs üzerinden İsrail’i izliyordu.

ulusalkanal.com.tr

suriye beşar esad suriye ordusu doğu guta