Yurtta kar yağışı etkili oldu

Kara kış bu yıl da yüzünü gösterdi. Yurdun dört bir yanında kar etkili oldu. Bazı illerde görsel şölen sunan kar bazı illerde ise çileye döndü. Kar nedeniyle kapanan yolları açmak için ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

Yurtta kar yağışı etkili oldu

Kara kış yüzünü gösterdi, yurdun dört bir yanında kar yağışı etkili oldu. Tıpkı Iğdır gibi bazı illerimizde de mevsimin ilk karı toprakla buluştu. Bu ilk kar ile birlikte dilekler tüm yurt, dünya ve insanlık için edildi.

Iğdır'da gece başlayan kar yağışı etkisini gündüz de sürdürdü. 12 köy yolunun kapandığı kentte, yol açma çalışmaları ekipler tarafından yapıldı. Bir yandan da kartpostallık manzaralar oluşturan karın ise seyrine yine doyum olmadı. Araçlar ve ağaçlar karla kaplandı. Yurttaşlar da kar yağışından oldukça memnun.

Kar etkisi Sivas'ı da beyaza bürüdü. Kentin bir çok yerinde kar ve buz sarkıtları oluştu. Park ve mesire alanları karla kaplı görüntüsüyle görsel şölen oluşturan yerlerdendi. Kentte, ''Yüzüklerin Efendisi'' filmindeki ''Hobbit Evleri''nden esinlenerek inşa edilen yamaç evleri ve çevresinde de kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.

Doğu Anadolu'da kar yağışı oldukça etkili oldu. Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı'da kar, hayatı olumsuz etkiledi. Bu 4 ilde caddeler, sokaklar ve meydanlar beyaza büründü. Buzlanmadan dolayı tedbirli olmaları istenen araç sürücüleri, yollarda ilerlemekte güçlük çekti.

Van, Hakkari, Bitlis ve Muş'ta ise kar nedeniyle 821 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. 'Kar kaplanları' lakaplı karla mücadele ekipleri yollara çıktı. Kapanan köy yollarının açılması için görev başladı.

Yurdun en kuzeyi Karadeniz'de de kar yağışı etkili oldu. Bir süredir mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcak hava, Bayburt ve Rize'de yerini soğuk hava ve kar yağışına bıraktı. Kar beyazının hakim olduğu kentlerde, güzel görüntüler ortaya çıktı.

Hakkari bitlis kar doğu anadolu Sivas erzurum karadeniz kars ardahan ağrı van rize Iğdır muş kış Bayburt