Madencilere müjdeli haber: Türkiye Kömür İşletmeleri işçilerin tazminatını üstlendi

Manisa'nın Soma ilçesindeki Uyar Madencilik'ten yıllardır tazminatlarını alamayan maden işçilerine, Maden-İş Genel Başkanı Nurettin Akçul müjdeli haberi verdi. Akçul, mağdurların kıdem tazminatlarının Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumunca ödeneceğini söyledi.

Madencilere müjdeli haber: Türkiye Kömür İşletmeleri işçilerin tazminatını üstlendi

Manisa'nın Soma ilçesinde tazminatları ödenmeyen maden işçilerine 8 yıl sonra müjdeli haber geldi.

Uyar Madencilik şirketinin yıllardır süren mücadelesiyle ilgili açıklamayı Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul yaptı. Akçul, ''Darkale Ocağında çalışan hak mağduru işçilerin kıdem ve ihbar tazminatı alabilmeleri için 16 Ekim tarihine kadar Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet dökümü ile Ege Linyitleri İşletmesi Müdürlüğüne müracaat etmeleri istendi.'' dedi.

Kurumun resmi internet sitesi üzerinden de yapılan duyuruda tazminat hakkına sahip olan işçilerin belirlenmesi için hak sahibi olanların bir an önce dilekçelerini vermeleri istendi. 346 kişinin de dilekçe verdiği belirtildi. Daha önce resmi kurumlara verilen dilekçelerden de toplam 880 kişinin tazminat mağduru olduğu tespit edildi.

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu'nun açıklaması işçileri de sevindirdi. Uyar Madencilik çalışanları da yaptıkları görüşmelerinin olumlu sonuçlanması nedeniyle mutlu olduklarını belirtti.

Manisa sosyal güvenlik kurumu soma tazminat Uyar Madencilik türkiye kömür işletmeleri kurumu maden işçileri